måndag 8 augusti 2016

Dom apatiskt korrekta européerna.Jyllandspostens skriver tidens historiskt viktigaste analys:-  I dag tycks ingenting kunna väcka det en gång så storslagna Europa. Ett Europa  som tycks fullständigt likgiltigt över dagliga horribla och blodiga attacker på våra medborgare - och bara lever vidare i sin självvlada utopiska dröm. 

Och kanske är denna förnekelse begriplig, för drömmen är idag betydligt mer underbar än verkligheten.

Det går snart inte längre att minnas skillnaden på de otaliga terrorangreppen som drabbar väst. På ett skruvat och förvridet sätt har det nästan blivit en del av vår vardag, och således har det på bara ett fåtal år kunnat ske, detta att de mest homogena, fredliga och välfungerande samhällena i världen nu trätt in i en ny tidsålder, där fred och sammanhållning  har bytts ut mot  terror och fruktan. Ingen kan med säkerhet veta var nästa islamistslakt kommer att äga rum. Bara att det kommer.

Istället för att våra länder möter det eskalerande hotet med att försvara oss, våra städer, våra medborgare, och vår värdegrund, släpper regeringarna loss en defaitisk process, som måste få terroristerna till att antingen klia sig förundrat i skägget, eller trillar ihop i hånskratt.

 Efter att vi har örlat runt och sagt ”Je suis… eller nåt”, genommfört ett par fackeltåg, ändrat våra profilbilder på Facebook i passande färgnyanser, lagt blommor vid ambassader och återupprepat de komplett tomma flosklerna om att kärleken ska segra över hatet -  ja, då börjar den än mer föutsägbara loser-processen, den där självuppfyllda humanister från extremvänstern resonerar sig fram till, att det ändå alltid är västs egen skull.

Men ju längre verkligheten förnekas, desto skörare och mer oförberedda kommer européerna en dag att vakna till den brutala sanningen -  att den fria demokratiska världen redan är i krig  mot den aggressiva islamismen som inte tänker stoppa förrän de krossat allt. 

Det är inte ett krig vi har önskat, eller startat, men det är här. Och det kommer bara att eskalera så länge européerna som huvudlös höns, efter nya attacker, rusar runt ständigt mer desperata för att söka nya orsaker till att ge sig själva skulden för att vi blir halshuggna. 

 Churchill och Kennedy såg vilka katastrofala konsekvenserna blev då Europa sov förra gången, på 30- talet, och dom skred till handling för att kompromisslöst försvara allt de som dom älskade och trodde på.  


12 kommentarer:

 1. Ironiskt nog så kan det bli så att vi "vakna" nordbor och västeurpéer måste fly till öst! Polen, Ungern, Tjeckien mfl länder kan bli vår tillflyktsort, som ett slags "gated countries" kan dom erbjuda skydd nu när Västeuropa har kapitulerat! (Får jag vara lite språkpolis och säga att det ska stå tvärtom i meningen om hur fred och sammanhållning har förbytts i fruktan..osv)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, Kennedy var på väg att starta ett tredje världskrig, ett krig där atomvapen skulle ha ödelagt jorden

   Radera
  2. Vilken Kennedy var på väg att göra det..? När och hur?

   Radera
 2. Träffande rubrik.
  Islamisterna visar vad de är i stånd till.
  Kommunisterna är deras vänner.
  Vi upplever hur kommunister & islamister våldför sig på oliktänkande.

  SvaraRadera
 3. Alla ism ivrare är som satan själv. Han syns inte men han finns.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Ja jag fattar inte heller detta med "Kennedy". Kanske menar du Roosevelt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du öppnar länken till Jyllandsposten i inlägget, så kan du söka efter kontakt med den som skrivit artikeln, så får du säkert svar.

   Radera
 6. Under 12 dagar i Oktober 1962 upptäckte USA att det fanns avfyringsramper för Ryska medeldistans robotar med kärnvapen från Sovjetunionen, riktade mot USA på Kuba.
  USA:s president John Kennedy genomförde en blockad mot Kuba med amerikanska flottans fartyg och under 12 dagar krävde Kennedy att i samtal med dåvarande ledaren för Sovjetunionen Nikita Chrusjtjov att robotarna skulle fraktas bort från Cuba .
  Kennedy gick med på att frakta bort kärnvapen robotar från bland annat Turkiet som var riktade mot Sovjetunionen.
  Så under dessa 12 dagar i Oktober 1962 har aldrig världen varit så nära ett förödande kärnvapen krig.
  Efter några månader avsattes Nikita Chrusjtjov.

  Stefan H

  SvaraRadera
 7. President Kennedys fader, ambassadör i England ett tag, var nazist.
  Nej, den gubben försvarade inga eviga värden...

  Jungman Jansson

  SvaraRadera