lördag 30 juli 2016

Precis, exakt, just så!

Annelie Sjöberg FB: 

-"Jag minns ett samtal jag hade en gång med en ensamkommande ung kille. Vi pratade om varför han kommit till Sverige och hur det var i det land han hade lämnat, Afghanistan. Han berättade ungefär så här:

"Du förstår Annelie, det är som ett gift, som en sjukdom och den finns överallt. Du vet inte vem du kan lita på. Du kan inte se på en person utanpå om den personen är beredd att döda dig eller spränga sig i luften."

Jag ställde då frågan om han inte kunde se något hopp för sitt hemland, någon ljusning. Han svar var kort: Nej!

Nu är vi på god väg att införa samma fenomen i Sverige och större delar av Europa. Misstänksamheten breder ut sig. Vem kan man lita på?
Vart ska han fly då? Vart ska vi andra fly? Är i själva verket delad sorg dubbel sorg?
Men i Sverige är vi i full färd med att jaga varandra och kalla varandra för rasister, nazister och fascister eller varför inte islamofober. I synnerhet alla som känner sig oroade och undrar om detta projekt verkligen kommer att funka?

Mångkultur kan inte påtvingas människor. En hög invandring och öppna gränser kräver bred folklig förankring. Nu finns det uppenbarligen många människor i Sverige som tycker att det börjar bli nog och säger nej. Stopp och belägg!

Ett nej är ett nej. Ett nej bör respekteras. I annat fall finns det risk att den vars nej inte respekteras tar till det som den personen uppfattar som självförsvar.

Vem kom på den vansinniga idén att driva en politik som sannolikt kommer att leda till att vi får verklig rasism i Sverige så småningom?
Vem kom på den vansinniga idén att byta tillit och tolerans mot misstänksamhet och intolerans?
Vem kom på idén att byta ut jämlikhet och välfärd mot växande klyftor och utanförskap?
Vem kom på idén på att byta ut demokrati och den svenska modellen mot en demokratur och skendemokrati där det välfärdsindustriella komplexet göder och matar med silversked en sovande och privilegierad och medelklass som struntar i samhällets allra svagaste och mest utsatta?
Vem kom på den vansinniga idén att mer eller mindre öppna dammluckorna och låta Sverige ta emot ca 160 000 människor för att i nästa sekund göra en kovändning och säga att ca 80 000 ska utvisas?


På en punkt håller jag faktiskt med vår statsminister. Något har gått sönder i Sverige. Däremot tror jag inte att han eller hans parti är de som kan laga det som är trasigt. Han har varken verktyg eller reservdelar och han kör fortfarande felsökningsprogrammet utan att han verkar ha en susning om var problemet ligger
Man kör inte en bil i 160 km/h och tvärnitar 10 cm framför en bergvägg. En sådan förare vill inte jag åka med!

6 kommentarer:

 1. ....eller gör som ruinfeldt:
  Sitter som pilot på en jumbojet fullastad med normala, förväntansfulla Svenskar.
  Just innan planet skall lyfta sprakar det i högtalarna: Öppna era hjärtan, era sovande jävlar! samtidigt som han bjuder in lika många rabiata kaosblattar, resan kostar gratis, achmed!
  Flygvärdinnan annie lööv och pursern fridolin försöker packa in ytterligare 40 miljoner, och fredrik nickar skadeglatt, samtidigt som han bjuder in islamister i cockpit.
  Han lyckas precis få upp det nedlastade planet i luften, innan de skräckslagna Svenskarna får se honom hoppa fallskärm med ett inåtvänt hånflin på läpparna.

  SvaraRadera
 2. Förfärlig berättelse från verkligheten.

  SvaraRadera
 3. Få saker kan få våra politiker så aktiva som Pridefestivalen. Då kryper tom Löfven fram från sitt gömställe och yrar om allas lika värde. När Carola och Emil Herlin blev mördade på IKEA pratade han inte om allas lika värde. Senaste tidens sexövergrepp har inte fått Löfven att prata om allas lika värde. Nu har det framkommit att det skett en våldtäkt på ett HVB-hem någonstans i Norrbotten där en tjej i lägre tonåren blev gravid. Ingen är gripen fast det skedde för flera månader sen. Inte konstigt om politikerföraktet sprider sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politikerförakt och mediaförakt är ett väldigt gulligt ord för vad jag egentligen känner inuti mig.

   Radera
  2. Jag håller helt med dig. Om jag ska beskriva hur jag känner inför vad som händer just nu så räcker inte adjektivens tre böjningsformer till, får lägga till minst en till.

   Radera
 4. Att gå med i Pridefestivalen eller första maj tåget är väl ganska ofarligt.
  Det värsta som kan hända stassministern är väl att han kan få ett nyp i baken.
  Hooppsan

  SvaraRadera