måndag 4 juli 2016

I psykopatsandlådan.
Om Ocean Galas ägare: FamiljenTandbergs plan var först att segla skeppet till USA och etablera linjen till Mexiko, alternativt göra det till ett flytande kasino. Men planerna tog slut på ett varv i norska Haugesund och ägarna Tandberg gick under jorden i USA. 

En skeppsmäklare fick av tingsrätteni Norge uppdraget att tvångssälja fartyget. Varvet hade utfört arbete på skeppet för 10 till 12 miljoner, men fick aldrig betalt. Banken fick heller aldrig några pengar och till slut gav de upp sina krav, fartyget lämnades i Norge och efter sju år lyckades dom få båten såld. 

Deras saliga lycka är fullkomlig - familjen har hittat den största torsken i havet - Migrationsverket - Svea Rikes Guld och Gröna Skogar. Inga inflyttade flyktingar behövs för att Ocean Galas ägare ska kunna ta betalt, you have got to love this - money for nothing. 

800 000 kronor om dagen är dessutom peanuts för familjen Byfåne Ernman-schyffert-gardell-strömstedt  för att ligga tom i Utansjö kommun, det är 800 000 gånger bättre än bild på ett drunknat litet barn i Medelhavet. 

Om man förenklar saker och ting.


4 kommentarer:

 1. Om ägarna till båten, eller ägaren av Piteå havsbad (får betalt för 1300, men har 300..60 miljoner årligen i fyra år med chans till minst två år till), eller ägarna till hundratals hotell och campingplatser varit närvarande när Anders D talade och han ställt frågan, vilka har fått det bättre, hade säkert deras händer åkt upp.

  SvaraRadera
 2. Båten betald (troligen) på två veckor - av skattemedel..
  Genialiskt löst av ägarna.
  Tyvärr.
  (Och du Schyffert, det är avsevärt mer än ett par kebebpizzor med Fanta..)

  SvaraRadera
 3. Skrämmande att se hur vårdslöst politikerna handskas med våra skattemedel.
  Bara öser ut våra surt förvärvda slantar på andra länders folk.
  Det finns inte pengar till att försvara vårt eget folk.
  Att föda mördare och våldtäktsmän är viktigare för 87an.
  Välj bort idiotpolitikerna vid nästa val!

  SvaraRadera
 4. Kanske pensionärerna vill bo ett par veckor med uppassning För all är ju betalt snart,

  SvaraRadera