Om en vindruva på butiksgolvet är ditt största problem, då avundas jag dig.
Jag är mamman till den treåriga ”ungen” som påstås ha kastat vindruvor på förbipasserande medmänniskor för kung och fosterland.
Jag stod som fredligast och letade efter en lagom stor kasslerbit när en kvinna rusar fram som ett yrväder och vrålar att "jag ska ta hand om min unge som sitter och kastar vindruvor på folk – det kan faktiskt vara farligt!". Jag går då runt kundvagnen och plockar upp den lilla druvan som den treåriga ”ungen” har tappat på golvet. Han, barnet i fråga, sitter snällt i vagnen och tittar på Totte på min telefon.
Jag svarar att "det var väl inte hela världen. Han är ett barn och jag tror inte han har menat att skada någon."
Kvinnan i fråga är högröd i ansiktet och fortsätter att tjata och gå på om att jag "minsann borde lära mig kontrollera mina barn innan jag släpar med dem till affärer."
Där och då tog mitt tålamod slut. Jag bad henne dra åt helvete och sedan fortsatte vi vår shoppingtur i lugn och ro.
Till sist vill jag bara tipsa om broddar, de kan förhindra halka borta vid frukten där det ofta finns vindruvor och dylikt på golvet.
Mamman 

Mamma mia - denna insändare i metro, är ett sånt trashigt nutidsdokument och jag har mött så många likdana.

I det gränslösa föräldraskapet idag ingår att försvara sitt curlade barn in absurdum. Eller finns det nån som läst denna ickestory, som tror på allvar att någon i affären skulle bli ett högrött yrväder, om ett ovanligt snällt barn bara satt och tittade på Totte i lugn och ro och "råkder"tappa en vindruva på golvet.

Självklart kastade den normlöse grabben vindruvor, eftersom hans mamma inte klarar/orkar sätta gränser. Mamman ifråga är värdelös, hon lär barnet att förneka, att ljuga,sen att skylla ifrån sig och att peka ut nån annan istället.  Raljerandet om broddar är inte ens roligt..

Barnet kommer att att passa bra i nya Sverige. En dag kan han bli partiledare i MP, S eller M, då när vi ansvarstagande, ärliga, hederliga och arbetsamma människor med samvete och vett att be om ursäkt, har dött ut.