fredag 22 juli 2016

Det här med enkla jobb. Och Smålandskräftan.

Igår hade vi en sagolik svenska sommarkväll, vi har mycket familj och vänner ute på ön, så vi slog på stort och bjöd på Smålandskräftans röda delikatesser. Alla vid bordet dreglade över den välfyllda kylda skålen och valde ut varsin kräfta - drog in ett jättesug och - TVI!! TVI!! TVI!! Alla släppte kräftan på talriken, spottade, och stirrade pafft på varandra - vad var nu detta?!? NO dill NO salt.......Kräftorna badade i ett hav av grönfärgat vatten, vilket tyvärr gjorde dom helt oätliga. 

Så vi hade till slut stort sommarparty på  kumminost, västerbottenost och rostat bröd till pilsner och brännvin. Snopna, hungriga, besvikna och förbaskade ringde vi telefonnumret på Smålandskräftans plasthink, som idag på morgonen ringde upp oss. 

De var medvetna om problemet, men det var såklart inte deras fel. På bruten svenska förklarade kvinnan (-enkla jobb-) förargat att vi måste visa förståelse, eftersom den sändning kräftor bl.a vi fått hade kokats av en man (-enkla jobb-) som var första dan på jobbet. Hur skulle han kunna veta nåt om salt och dill och hur kräftor ska smaka?? 

Ursäkt? Nä varken utbildning, kunskap, ansvar eller krishantering ingår. "Enkla jobb" - vad begär vi av låglöneanalfabeter??

11 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Anonym:
  Det hade du aldrig besvärat dig över,om du vetat att det var "en stackars skyddsökande",som tillrätt kräftorna.
  Har du f.ö. något arbete,och i så fall vid vilken av Samhalls skyddade lokaler knegar du ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken sorglig anonym. Tycker att man spyr galla för att man är förbannad när man batalar dyrt för skit.

   Radera
  2. Jo Carina...Men vi känner igen honom sedan många år tillbaka.Dyker oftast upp som gubben ur lådan,och svamlar en massa.
   Ett gemensamt bland alla hans nedplitade bokstäver,är hans angrepp på allt och alla.

   Radera
  3. "tillrätt". Undrar om det inte är Herr Anonym som jobbar på samhall?

   El Presidente

   Radera
  4. Ja du Carina, om du läser vad du skrivit kanske du förstår att du klagat på den som tillredde kräftorna och den person som svarade i telefon. Till en anonym som inte förstår att "tillrätt" är en annan form och tillagat.

   Radera
  5. Gomorron herr dum-dum, du ska få ett svar. Jag klagar INTE på den som kokade kräftorna. Hela inlägget går ut på kritik mot den vidrigt cyniska politiska process Sverige framhävdar, nämnligen att fylla landet med outbildade människor som ska tvingas slita i "enkla" jobb för ingenting. Kompetens, ansvar och utbildning saknar betydelse, vare sig du kokar kräftor, blir polis eller statsminister. Antingen fattar du inte vad jag skriver, eller -som jag tror . är du ute efter attt missförstå och dunka i huvudet. Så gå nånannanstans med din sura närvaro!

   Radera
  6. "tillrätt" är ett stavfel och tillagat är en synonym för t.ex. tillrett...

   Många kramar!
   El Presidente

   Radera
 3. Ett lysande exempel på hur snålheten bedrar visheten. Troligen praktik eller instegsjobb innebärandes att max 20% av normal lön behöver utbetalas. Att sedan 100% av kunderna (möjligen 99,99% om man räknar bort "Anonym" som troligen skulle äta avföring om den bara var tillredd av invandrare) är missnöjda och aldrig kommer att handla av dem igen och berättar det för vänner och bekanta också.

  Enligt rykte kräver McDonalds genomgånget gymnasium för sina anställda och det på rätt goda grunder. De har ersatt en hel del manuellt arbete med maskiner och de anställda måste kunna använda, sköta och eventuellt programmera dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här kan du läsa vilka regler som gäller för instegsjobb. http://www.arbetsformedlingen.se/download/18.1fbbb864136729570f5800012438/1455718010470/insteg_sok.pdf

   Radera
 4. -"Arbetsgivaren ska se till att du introduceras
  till dina nya arbetsuppgifter när du börjar din anställning.
  Introduktionen ska följa arbetsmiljölagen.
  Du ska också få den handledning du behöver." Arbetsgivaren, AF och eller den skatteförsörjde instegaren klarar inte sitt jobb.

  SvaraRadera