fredag 1 juli 2016

Då längtar jag bara ut till ön.

Stan har blivit ett ställe där jag springer på allt som jag hest bara läser om, stora och små saker som påminner om att vi lever i en tid där jaget är störst. 

Var inne på LIDL en solig förmiddag för att handla några småsaker, de breda gångarna var ockuperade av sommarlediga småbarnsfamiljer och barnvagnar. En mamma hade en liten i famnen, och två i 4-5- årsåldern i små sommarklänningar som gick i ankrad efter. Alla fyra bar cykelhjälm, barnen hade kletiga glasspinnar i händerna, och mammas hela uppmärksamhet låg mellan höger öra och höger axel, i en lång konversation i mobilen. Så jag sprang omvägar för att ta mig till mina olika hyllor. När jag var nästan framme vid brödhyllan vek en familj på mamma/pappa och fyra barn lojt ut sig tvärs över hela gången och funderade över lunchalternativ, jag stannade tyst och väntade att tioåringarna skulle väja, men nää. Någon annan människa existerade inte. 

Så jag försökte snirkla mig emellan, då vaknade pappan som ansåg att jag nuddade hans ena barn, och röt med dominant röst: - NU KOMMER DU TILLBAKA HIT OCH BER MIN FLICKA OM URSÄKT! 

What?!? För att han inte förmått uppfostra sina barn att ta hänsyn, för att han inte förmått lära ut att världen inte består av hans familj allena. För att han inte förmått lära sina barn artighet och medmänsklighet. 

Nätack, jag tror inte det.

7 kommentarer:

 1. Du måste handla 30 minuter efter öppningstid eller 30 minuter före stängningstid. Man slipper barnfamiljer som har affären som lekstuga. Man slipper Hej Hej utanför om man har tur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märker att jag är orutinerad, tusen tack för tipset-det köper jag direkt!

   Radera
  2. PA jag älskar barn, synd att ingen bryr sig tillräckligt för att lära dom livets finesser!

   Radera
 2. Barn är det underbaraste som finns.
  Tyvärr är inte alla föräldrar lämpliga som uppfostrare.
  Ledsamt.

  SvaraRadera
 3. Stackars barn med dessa föredömen.

  SvaraRadera
 4. Om jag besöker Willys då gäller det tidigt på förmiddagen.Nysvenskarna sover sött och man får känna sig svensk en liten stund.

  Värsta som finns är skrikiga ungar med slappa hänsynslösa föräldrar. Både svenska o utländska.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera