torsdag 30 juni 2016

SR tyngs av ett kollossalt världsproblem.


Idag sänder radioStockholm från Grinda, dom vill att alla ska upptäcka skärgården och frestar med saltstänkta reportage om hur alla kan lära sig lägga till i den vadderade Nybörjarviken, hur nyavågen-bönder flyttar ut och visar upp Sveriges vackraste häst, hur gott det smakar med nystekt strömming med potatismos och lingon, samt hur välgörande den friska klara luften och naturen är för oss människor. 

Fast. 

Det finns ett stort minus -  ett väldigt bekymmersamt problem - ty när SR tittar sig omkring i skärgårn ser dom bara vita människor. Himmel och pannkaka, SR röjer sin enorma förtvivlan över att vi (såklart, det måste vara vårt fel) misslyckats så kapitalt med att locka ut invandrarna (jag antar att dom avser utomeuropéer, eftersom de flesta européer redan älskar denna del av Sverige) till övärlden. En entusiastisk dam talar om att vi måste göra det tillräckligt billigt att bo och äta för att göra skärgårn attraktiv för migranterna, ja och hu, hemska tanke -"dom känner inte till vår allemansrätt, så det måste vi skynda oss att berätta för alla!" 

 Eller hur. 

Kanske vi för en gångs skull kan tala om att det finns skyldigheter med alla våra friheter?? Om det inte är för rasistiskt. 

 Damen fortsätter livligt att det är svårt för de nya, eftersom det finns så mycket att vara rädd för härute, vatten, djur och andra människor. 

Jag vet.  En stor familj araber kom ut, kvinnorna kunde med nöd och näppe ta sig fram på klipporna eftersom klädseln hindrade deras frihet. De var alla hysteriskt skräckslagna för våra hundar och för myggorna som de trodde skulle ge dem aids och zika. Dom vågade inte sova utan tända lampor och låsta dörrar - och vägrade sen betala för vistelsen här, eftersom dom inte tyckte om den nyfångade smörstekta abborren och för att det fanns alldeles för lite "indoors-activities". 

SR slår desperat ut händerna: - Hur ska vi få ut det här med vår billiga svenska naturtillgång och tvinga ut migranterna? 

Nån som har ett förslag som kan hjälpa SR?



SRadiostockholm

17 kommentarer:

  1. Föreslår att SR reser till Arabland och utforskar och eventuellt stannar kvar där.
    Lägg ner SR!

    SvaraRadera
  2. Jag antar att fokus här är Stockolms skärgård. Den får de gärna svina ner med mångkultur...

    Herr Banan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför vill du svina ner Stockholms skärgård?

      Radera
  3. Ska det inte finnas en enda oas kvar där man kan få vara den man är? Ska vartenda litet skrymsle invaderas? Tokkärringar finns det gott om i landet som beter sig sliskigt åt så fort det gäller invandrarna.

    SvaraRadera
  4. Har just kommit tillbaka efter en tur in till city. Där kryllar det numera av ensamkommande unga män. Och det är väldigt gott om kvinnor med olika slags huvuddukar. Såg en som bara visade en tiondel av sina ögon, resten var klätt i helsvart. Igår såg jag två tjejer, den ena i tolvårsåldern och den andra sju till åttaårsåldern, båda hade en slöja som täckte större delen av huvudet. Jag delar inte reporterns glädje över multikulti, det har jag fått mer än nog av. Heja Island.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är Island som är vinnare, och jag vet varför.

      Radera
  5. Menar du att du tog emot invandrare på er ö? Pengar som styr framför ideologi?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förlåt? Pengar? Ideologi? Du är inte lite övermaga. Påstå att du känner mig, vet vem jag är och vad jag tänker och tror.
      Mitt motto är den gyllene regeln, "Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem." Oavsett vem.
      Du borde skämmas.

      Radera
    2. Jag påstår inte att jag känner dig. Jag läste detta som du lagt ut. Tycker det påminner starkt om främlingsfientlighet. Läs gärna det sista i det du skrev angående pengar. " En stor familj araber kom ut, kvinnorna kunde med nöd och näppe ta sig fram på klipporna eftersom klädseln hindrade deras frihet. De var alla hysteriskt skräckslagna för våra hundar och för myggorna som de trodde skulle ge dem aids och zika. Dom vågade inte sova utan tända lampor och låsta dörrar - och vägrade sen betala för vistelsen här, eftersom dom inte tyckte om den nyfångade smörstekta abborren och för att det fanns alldeles för lite "indoors-activities"."

      Radera
    3. främlingsfientlighet?? Rasistkortet? Du lever kvar på reinfeldts tid. Varenda människa som läser inlägget kan bedöma att om nåt är rasism, så var det gästerna som dissade allt vi står för, trots att vi gjorde knut på oss själva för att leva upp till och överträffa alla förväntningar. Läs dn gång till och försök fatta, att det är beteendet som jag klandrar. Precis som radiodamen sa "dom är rädda för allt i den här miljön". Men hon var säkert rasist också? Gäsp.

      Radera
  6. Har för mig att även herr Carlsson hade problem på Hemsö.
    Ja,det litterära Hemsö.
    Och han var annars värmlänning.
    Gick ner sig på isen, om jag minns rätt.
    Annat var det med Jonny Nilsson.
    Vann på isen i Karuizawa.
    Reserverar mig för stavningen, dock.
    Vilken skillnad på värmlänningar!

    Jungman Jansson.
    Vilken lustigt nog har besök av lill rebbis.
    Första gången för den damen på ön.

    SvaraRadera
  7. SR är inte nöjd förrän det ser ut i skärgården som i bilden i ditt tidigare inlägg "Fel spår om den fria rörligheten". Men till Söder ska skiten inte komma...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dom har visst många ondsinte missunsamma följare bananrepublikaner här på bloggen.

      Radera
  8. Carina-Fina det är många som älskar att läsa din blogg.
    Ditt stora samhällsengagemang gillas.
    Svea

    SvaraRadera
  9. "Stekt fläsk mé löksås" hade suttit fint!?

    SvaraRadera