söndag 26 juni 2016

Rå och brutal ondska - det nya svenska.

Jag har en kompis som är på ett jobb i Seol, i samtal har jag förstått att det inte är helt enkelt att göra sig förstådd, och att blonda vita människor fortfarande väcker nyfiken uppmärksamhet. Detta är inget som blonda vita människor i Seol känner sig kränkta av och skapar antirasistiska föreningar för. Det är bara så det är med det som är annorlunda, vitt, gult eller svart.

Men, vad som gjort denna unga kompis uppriktigt och helhjärtat förvånad är RESPEKTEN. Den naturligt höga respekten människor emellan, för kvinnor, för äldre, för vuxna, för lagar, för samhällssystemet, för kunskap, för bildning, för kulturen. Denne unga kompis vet inte att det var så i Sverige också, att vi var världsberömda för detta - då, långt innan EU och det arroganta mång/enfaldiga välfärdsrobberiet inleddes av politikerna.

Dagens mest förtvivlade inlägg, Arash Vatankhah, FB:

-"Det börjar bli normalt och det är det som gör ont!

Mord, våldtäkt, gruppvåldtäkt, barnvåldtäkt, rån, misshandel, grov rån och misshandel, attack mot poliser osv. Det är rubriker som vi läser under en vanlig vecka numera och etablerade media och public service gör sitt yttersta för att relativisera och normalisera utvecklingen.

Själv sitter jag här med en FB sida och börjar bli trött på mig själv, mina inlägg och det jag skriver. Hur många gånger ska jag skriva om de hemskheterna? Har jag något nytt och säga eller har jag något och tillföra debatten? Det är frågor jag måste ställa till mig själv varje gång jag skriver någonting! Jag vill inte sprida negativitet eller bitterhet, jag vill väcka känslor och tvinga människor som sitter på avbytarbänk och läktaren in i spelet! Hur framgångsrik har jag varit!?
Sverige utvecklats dagligen till det sämre, råare, omänskligare, kallare, falskare, farligare, osäkrare… plats!Allt detta börjar bli normal och det är det som gör ont!"

Kan vi göra nånting. NU. Snabbt, Genast, Meddetsamma. IGÅR...!!!

5 kommentarer:

  1. Ted Gärdestad: "Jag vill ha en egen måne..."

    Mina känslor går åt det hållet!

    SvaraRadera
  2. Mysigt! Endast trevligt folk får vara med!

    SvaraRadera
  3. Alla dessa vidrigheter som pågår i Sverige godkänner SDs värsta mobbare,Stefan Löfven!
    Halshuggningar,knivmord,våldtäkter,rån och mord på åldringar!
    Vad är det som sossarna är så stolta över i sin politik?
    Tack å lov att SD finns!

    SvaraRadera
  4. Förstår dina tankegångar Carina, kan tänka så om mig själv också.Vi kan fortsätta pennfajtandet för nog biter det allt på politikerna även om vi inte ser responsen. Sverige är inte ett tryggt land att leva i. Här i norr ökar bränderna, rånen, överfallen och till o med morden, oerhört svårt att ta in allt. Ge inte upp Carina, din blogg inger hopp att allt inte är förgäves. Nu vässar vi pennan eller egentligen laddar batterierna.

    SvaraRadera