lördag 25 juni 2016

Brexit kommer att fundamentalt förändra Europa.


 Vilken normalt funtad människa vill vara med i en maktklubb som styrs av en elitistisk och föraktfull samling iskalla domptörer? Varför vill unga människor det? Är dom bara obildade eller är det total avsaknad av andra referensramar?

UK var EUs näst största ekonomi efter Tyskland, de är en av de starkaste militärnationerna på kontinenten och en av två kärnvapenmakter. UK var också en av de äldsta medlemsstaterna, och kommer att vara det första landet som väljer att lämna. Det blir ett mycket kännbart tomrum, som inte går att fylla med Turkiet.

Men topprioriteten för EU-ledarna nu är inte att akut förbättra demokratin och bygga upp förtroendet, nädå, det är att se till att Brexit inte har en för dem våldsamt oönskad smittsam effekt. Det demokratiska konceptet är så motbjudande och skrämmande för EU-makten, att dom tror det är en sjukdom. 

Så nu ska alltså de europeiska ledarna "play hardball" i ut-förhandlingarna. "För att förhindra fler utröstningar....", att låta UK bli ett varnande exempel på hur EU härskar med skräck?

Detta är ingen union. Detta är ingen familj. Detta är ingen relation mellan vänner eller partners. Är det då konstigt att UK bestämt sig för att äntligen överge detta dysfunktionella tvångsförbund av ickevalda odemokratiska byråkrater? 

Det låter väldigt logiskt för mig.

7 kommentarer:

  1. Vad är det för maffiaorganisation vi gett oss i lag med? Nu träffas de första medlemmarna (de som ställt till med lejonparten av alla krig) för att lägga upp strategi utan de andra 21 (?) länderna. Är de bättre och finare eller vad f.n håller de på med.

    Jag tycker att vi övriga slänger ut dem, backar till EEC och behåller britterna.

    SvaraRadera
  2. De lär ha varit "de yngre" som rästat Brewmain och de äldre som röstat Brexit.
    De äldre har byggt landet och vill då själva styra det..
    De ybgra har fått allt serverat, utan arbete.
    Allt detta är rätt lika som i Sverige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De yngre röstade inte så de ska inte klaga:

      % who got through our final #EUref poll turnout filter by age group:

      18-24: 36%
      25-34: 58%
      35-44: 72%
      45-54: 75%
      55-64: 81%
      65+: 83%

      https://mobile.twitter.com/SkyData/status/746700869656256512

      Stackars söndercurlade generation. ;-)

      Radera
  3. Hos Carina-Fina läser vi om verkligheten som slaskmedia inte lyckas beskriva.
    Om våra frustrerade känslor för ett korrupt degenererande EU.Som består av en samling maktgalna misslyckade överbetalda besserwisser till politiker.Deras ledning,för länderna till ett fullständigt KAOS.Brexit är en stor seger för förnuftet!
    Ut ur EU medans tid är!
    Svea

    SvaraRadera
  4. Margot Wallström tyckte att det var en sorgens dag när Brexit vann. Och självklart drog hon fram rasistkortet. Hon har ju miljoners skäl att gilla EU. Under tio år tjänade hon drygt 150000/mån efter skatt. Dessutom fick hon en övergångsersättning (vad det nu är) på 4,5 miljoner. Och vid 65 års ålder får hon en pension på 80000/mån efter skatt. Inte konstigt att EU kostar pengar.

    SvaraRadera
  5. "Brexit kommer att fundamentalt förändra Europa"

    Det får vi innerligt hoppas.

    SvaraRadera