torsdag 26 maj 2016

Heja Carin Martinsson i Hudene, go-go-go!Skolavslutningen i Hudene rör upp känslor efter att skolledningen valt att flytta avslutningen från kyrkan.

En grupp föräldrar har nu gått samman och valt att ha en egen skolavslutning i kyrkan.

– Man tar bort en tradition som funnits för Hudene skola länge, vi var ganska många föräldrar som reagerade på det, säger Carin Martinsson, som är en av de föräldrar som ordnar den egna avslutningen. 

Det hela började förra året, då skolan märkte att "ett antal elever" inte deltog på skolavslutningen. Det visade sig att det berodde på platsen, Hudene kyrka. Det fick rektorn Victoria Andersson och lärarkåren att börja fundera på hur man skulle få med alla.
– "Om vi ska lära alla våra barn att alla är lika mycket värda så måste alla barn kunna vara med på skolavslutningen", säger hon.

 Patetiskt skitsnack, Victoria Andersson, kyrkan är en enastående vacker byggnad, där vi alla i vårt sekulära land traditionsenligt firat skolavslutningar. För vilka är plötsligt tanken på att gå in i en kyrka i det nya skyddslandet, så motbjudande så att de inte kan vistas under detta tak?? 

Hur ska vi lära dessa barn med så grandiosa egon, att i just denna specifika byggnad är alla välkomna - och faktiskt alla lika mycket värda. T.om dom intoleranta religiösa som är rädda för ett hus.


5 kommentarer:

 1. Få se nu.
  Mamma, älskarinnan, hustrun, dottern och lillrebbis!
  Var kommer män in i det hela?
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorry bytte blogg till nåt mera uptodate!

   Radera
 2. Hjärntvätten sitter kvar hos folk som inte har förmåga att tänka själva. Ut med kristna och in med muslimer. Det går fort nu folk och religionsutbytet.

  SvaraRadera
 3. Varför inte börja fira skolavslutningarna i moskén, redan nu!?
  Det blir väl ändå i sinom tid!

  SvaraRadera
 4. Det finns många invandrare som tagit skydd i våra KYRKOR även om vi inte kan räkna dem i miljontal. KONFLIKTEN i Hudene handlar inte om kyrkorummet utan om att barnen "skitar ner på avslutningen i skolan".(enl. vad som framkommit efter hand som detta skrives i olika medier).

  SvaraRadera