måndag 9 maj 2016

Byt bokförlag, Jan Lööf!

Bonnier Carlsen har granskat Jan Lööfs fantastiska barnböcker och hittat ”stereotypa skildringar av andra kulturer". Detta har skapat en tsunami av ilska på deras FBsida. Bravo! Bravo! Bravo svenska folket, stå upp mot anarkistvänstern och PK-gerillan! Stereotyper finns, även på "en tant" i litteraturen, vilket aldrig, säger aldrig, skulle få något bokförlag att gripa till censurvapnet.Bara vissa stereotyper....NN1. Uselt av er att "censureringsredigera" Lööfs böcker. Ska vår litteraturhistoria behandlas som Palmyra för att den inte passar in i er moderna världsbild? Vår historia och vårt kulturarv är det som vi tar avstamp ifrån när vi ska bygga vår framtid, men vi ska väl skapa vår framtid och inte förändra vår historia. Ni förringar era läsares intellekt. Schas tillbaka till universitet för omskolning med den hos er som kom på detta.NN2. Jag är väldigt besviken på er som ger efter för identitetsvänsterns och postmarxisters påtryckningar. Dessa grupper är inte så köpstarka som ni tror. Däremot är vi andra, som uppskattar böckerna i dess ursprungliga form, köpstarka, många och framförallt skaffar vi barn i högre grad än de tidigare nämnda grupperna. Ni står inför en bojkott av stora folklager.NN3.Vad har hänt med det Öppna Ordet, Pressfrihet, Mångfald och allt det andra som journalister och författare står bakom?
Om vi gör vår värld svart-vit så gör vi oss själva och våra barn en björntjänst. Låt beskrivningen av vår omvärld vara nyanserad och färgrik, låt den skapa underlag för diskussion i hemmet, låt den vara inkorrekt så att barnen lär sig att själva se skillnaden på vad som är rätt och fel. Genom att ta bort alla små problem idag så blir det i framtiden svårt att identifiera de stora problemen.NN4. Detta är bara för mycket. Var har det egna ansvaret tagit vägen, att förklara för barnen. Ska allt ändras bara för att vissa inte kan förstå vår inställning till våra barnböcker. Det är beklagligt att ett bokförlag ska börja ändra i något som redan är bra. Läser mycket men nu kommer jag att kolla noga vilket bokförlag som ligger bakom.


NN5. Varför ska ni begränsa Jan? Tyskarna brände böcker som inte passade in, ni slutar bara trycka dom (om innehållet inte ändras..). Det är väl faktiskt upp till föräldrarna att förklara... eller avgöra om man ska köpa boken eller inte. Det vore rimligare att säga, vi vill ändra innehållet om det inte passar så släpper vi dig så böckerna kan ges ut av någon annan... men då handlar det om pengar som ni missar..


NN6. Att förvanska historien, som tyvärr är allmänt förekommande nu för tiden, är det värsta brottet. Av historien lär man sig, om man är en kritiskt tänkande människa, hur man ska agera i framtiden. En skönmålad historiebeskrivning invaggar en bara i en falsk trygghet,


NN7. Först Tintin och Pippi. Nu ska Jan Lööfs böcker censureras. Tydligen får det inte finnas skurkar som heter Omar eller svarta jazzmusiker i barnböcker. Man kan ju fråga sig hur många som tagit skada av de här böckerna under de decennier de funnits, och vilken sorts samhälle som ägnar sig åt den här typen av censur och historierevisionism bara för att någon lättstött person teoretiskt sett eventuellt skulle kunna känna sig kränkt.


NN8. Uselt av er att "censureringsredigera" Lööfs böcker. Ska vår litteraturhistoria behandlas som Palmyra för att den inte passar in i er moderna världsbild? Vår historia och vårt kulturarv är det som vi tar avstamp ifrån när vi ska bygga vår framtid, men vi ska väl skapa vår framtid och inte förändra vår historia. Ni förringar era läsares intellekt. Schas tillbaka till universitet för omskolning med den hos er som kom på detta. 

NN9. Att stoppa Jan Lööfs böcker av skälet att de skulle vara fördomsfulla innebär enligt er att de som uppskattar hans böcker också måste vara fördomsfulla eller till och med rasistiska. Det är en djupt kränkande konsekvens av ert agerande.Dessa böcker, liksom i princip alla serier odyl som någonsin producerats, innehåller karikatyrer vilket till sin natur är stereotypa, annars vore de ju inte karikatyrer.

7 kommentarer:

 1. Vad NN1 säger är att kulturmarxisterna (bokstavligt) är vår kulturs talibaner eller IS.

  Jag har svårt att få ihop det. Bonniers är som alla vet av en viss härkomst eller tro och de gör gemensam sak med ärkefienden sedan 1400 år. What?

  SvaraRadera
 2. Min teori: Tror inte dom har makt över de självsvåldiga cheferna.I Lyd-Sverige kan inte ägarna sticka in näsan på redaktionen innan dom beskylls för ägarmissbruk. Det skulle bli hatdrev.

  SvaraRadera
 3. Jan Lööfs böcker lästes ofta när mina barn var små. Nu är det mina barnbarn som får ta del av dom. Dom är verkligen älskade. Själv minns jag Tårtan som en verklig höjdare. Den skulle nog inte fått sändas idag. Jan Lööf spelar i elitserien, Eva Dahlin spelar i division 6. Dom får gärna utsätta Koranen för granskning.

  SvaraRadera
 4. Tänk, "Ville" av Jan Lööf!
  Vilken bok, den har jag kvar.

  Det ska inte ändras någonting! Därmed jämt.


  SvaraRadera
 5. Vi vet hur det gick med ett annat närliggande land där man hade som hobby att bränna böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige och Tyskland är farligt nära igen.

   Radera
 6. Nu är SVT-s gullegris i farten igen. Gina D har tre timmars program den här veckan. Och som vanligt så har hon inte mycket kläder på sig. Och hennes prat orkar då inte jag lyssna på. Hon kan ju knappt yttra sig utan att det kommer grodor ur hennes mun. Henne ger man sig inte på. Men Jan Lööf däremot har hamnat i inkvisitionens klor. Det är fullständigt galet. För att få jobba inom media så verkar det vara en merit om man har neuroner som inte fungerar. Och att man attraheras av koranens innehåll.

  SvaraRadera