fredag 1 april 2016

DN, SR, expressen, aftonbladet och SVT är de mest objektiva och tillförlitliga medierna, med de sakligaste och ärligaste journalisterna som ger en sann bild av verkligheten.

DN har beställt en undersökning från IPSOS :

 Wolodarskis nyrekryterade krigare Martin Jönsson skriver: "Förödande siffror för alternativa ”sanningssägare”.

Det är lätt att tro att mediernas trovärdighet just nu vilar på en bräcklig grund, om man lyssnar på den debatt som spridit sig från nätets dunkel till de finare salongerna. Men det stämmer inte, visar Ipsos undersökning.

Framför allt är DNs IPSOS-undersökning en väldigt dålig nyhet för de främlingsfientliga och antimuslimska sajter som kallar sig själva alternativmedier. Dock är det en nyhet som deras läsare inte lär få ta del av, eftersom själva grundidén på dessa sajter är att bara publicera sådant som kan förstärka deras världsbild.


Till denna världsbild hör en beskrivning av de stora medierna som brukar följa ungefär den här retoriska modellen: 1. ”Mainstream-media” förtiger viktiga uppgifter, utifrån en tydlig politisk agenda 2. Endast hos "alternativa" medier kan man få den relevanta bilden av vad som sker 3. På grund av detta har medborgarna tappat förtroende för de traditionella medierna. Bilden förstärks i sajternas kommentarsfält, där det regelmässigt piskas upp hatiska och hotfulla stämningar mot medieföretag och enskilda journalister.
Men denna, allt vidare spridda bilden av ett krackelerat förtroende hos allmänheten är inte sann. Andelen svenskar som har stort eller ganska stort förtroende för SVT, Sveriges Radio och DN 2016 är i Ipsos mätning till och med högre än de siffror som redovisats de senaste åren i Medieakademins förtroendebarometer (genomförd av TNS Sifo), där de högst rankade medieföretagen anses mer tillförlitliga än några andra samhällsinstitutioner. Lika höga är siffrorna på frågan om medierna ger en sann bild av verkligheten." 

Först reagerade jag med vämjelse över detta grava påhopp på verkligheten - en sista desperat ryckning från en spelare som utvisats av folket. 

 Men. Så kom jag på vilken dag det är!!!

Och då måste jag erkänna - detta är ett första aprilskämt  när det är som bäst.7 kommentarer:

 1. 1 April måste man se upp...ner !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Har man släppt ut dig !!!!!

   Radera
  3. reinfeldt har inte mycket annat att göra nuförtiden än att irritera hederliga människor.

   Radera
 2. Kära Anonym förstår du inte att det är 1 april idag?
  Var kommer du ifrån? Mellanöstern?

  SvaraRadera
 3. Apropå Tyskland, DDR hade svårt att acceptera sanningen. Stasi gjorde allt man kunde för att undanhålla sanningen, låter väl kant för dig du anonyme "sanningsivrare.

  SvaraRadera
 4. I min förra kommentar ska det vara "bekant" och inte "kant".

  SvaraRadera