tisdag 5 april 2016

Det behövs en ordbok med översättning från PK till svenska.


Somaliska PRO ("somaliska PRO".....har dom pensionärerna mer i pension än svenska pensionärer..?)  ska stoppa stöket på bussen – ersätter väktarna.I ett försök att få stopp på oroligheterna på linje 3 i Borlänge säger nu Dalatrafik upp av avtalet med väktarna. I stället ska somaliska pensionärer bidra att skapa en tryggare resa för resenärerna.

 Intervju med företrädare för Dalatrafik: - "OBS. De är INGA väktare, de är här för att hjälpa till, om nån t.ex inte vet vart de ska, eller inte förstår....."

Vilket översatt från PK blir: "Vi kan ju inte gärna stå i stats-TV och erkänna att det är somalier som är ligisterna, då fattar ju alla svenskar att vi bluffat hela tiden."

9 kommentarer:

 1. Vi hörde om detta och förundrades över att det "somaliska" pensionärer. Får de pension från Somalia då eller? Alltid annars pratas det om invandrare eller nysvenskar, men nu är det alltså somalier. Varför dessa olika betäckningar på dessa personer som kommit till vårat land? Är orsaken att de inte åkt tunnelbana utan bara buss i Borlänge?
  Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmmm. Jag tänker att det är så att om man valt Sverige som "flyktland" så blir man automtiskt somalier, irakier, afghan etc på studs, om man är snäll. Men svensk om man gruppvåldtar, halshugger och spränger folk i smådelar. Allt enligt SVT/DN/aftonbladet/TV4/expressen.

   Radera
  2. Finns redan ordlista nysvenska-> svenska.
   https://minfil.org/SaF2ldb2b5/nyordlistan.pdf

   /dave

   Radera
  3. Fel länk. Den var till Ver.1
   https://minfil.org/KdJ2l2b6b3/nyordlistan-2016-02-25.pdf

   /dave

   Radera
 2. Sverige behöver inte oroas över att bli angripna från fiendeland.Angiparna som våldför sig och attackerar oss är våra egna politiker från vänster.
  Ni som valt dessa monster till politiker är också ansvariga för landets förstörelse.

  SvaraRadera
 3. Kanske skulle tipsa Google om att inkludera nysvenska i deras översättningstjänst.

  "Översätt, Från: nysvenska Till: svenska"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orwell skulle, till och med han, vara förvånad...

   Jungman Jansson

   Radera
 4. När man som PK-pressen,med omskrivningar döper om våra ursvenska glosor,kan det som i detta fall bli i slutändan helt fel !

  SvaraRadera
 5. Somaliska PRO?!
  Betalar dom medlemsavgifter dit som svenska pensioner får göra till PRO?? Är svenska medlemmar medvetna om detta?
  Anna

  SvaraRadera