onsdag 6 april 2016

Attans!!


Män lyckas fortfarande bättre än kvinnor på högskoleprovet.

Högskoleprovet kritiseras för att vara ett dåligt verktyg för att mäta hur väl framtida studenter klarar av sina studier. Och män lyckas bättre än kvinnor på högskoleprovet – trots att skillnaden var tänkt att jämnas ut när provet gjordes om för fem år sedan.

– "Men tittar man på de nationella proven i matematik så har pojkar bättre resultat än flickor så vår tanke höll inte. Vårt mål är naturligtvis att skillnaderna ska jämnas ut men det är väldigt knepigt", säger Mattias Wickberg, utredare på Universitets- och högskolerådet. 

Nu fattar jag varför Sveriges fotbollslandslag är så ytterst mediokert, det vore inte i enlighet den svenska modellen att låta dem vinna.SvD

5 kommentarer:

 1. Där ser man!
  Zlatan kan inte vara svensk.
  Han tycks ju till och med i Sveriges landslag vinna.
  För övrigt: I år 100 år sedan min mors ena farbror var uttagen mot Danmark i fotboll ( vilken släkt man har...).
  Han blev sjuk till matchen.
  Sverige vann i alla fall.
  4-0
  Visst Sveriges första vinst mot Danmark.

  Jungman Jansson  SvaraRadera
 2. Jag har varit på två konferenser för idrottslärare (konstigt nog var det mest förskollärare på den ena.) På båda togs det upp som ett problem att killarna hade bättre betyg än tjejerna i idrott. Från Skolverket (Finland har inget skolverk) menade man att ämnet är gjort så att det gynnar killar. Då undrade jag hur det var med dom andra 23 ämnena där tjejerna har bättre betyg än killarna. På gymnasiet är det bara i idrott som killarna är bättre, i varje fall det året konferenserna var. Det fick jag inget svar på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Logik och relevanta frågor tycks ge svenskt etablissemang akut tunghäfta.

   Radera
 3. Man har dessutom gjort om idrottsämnet. Numera räcker det med att du vet att du ska röra på dig, nåt prestationskrav finns inte. Det har övergått till att i stora delar bli ett teoretiskt ämne. Det verkar som att man vill utbilda en massa instruktörer, och tävlingsmomentet är naturligtvis borta. Det är väldigt enfaldigt. Om du vill veta hur duktig du är, och det gäller inte bara idrott, utan det mesta, så ska du arrangera en test/prov/tävlingssituation. Då först engagerar kroppen allt som behövs, den är annars snålinställd. Sen finns det alltid nån som inte pallar för provsituationen, men då får man träna den biten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shit, inte lätt att va ung idag. Idrotta samtidigt som man sms:ar och instagrammar. Vad begär vi??

   Radera