måndag 7 mars 2016

Jan Björklunds tappra försök att försvara EUkolossen.

 

Jimmie Åkesson var stor igår på Agenda. En statsman, påläst, saklig, kunnig, verbal, trovärdig och förtroendeingivande. Det enda han missade att påminna om var subsidaritetsprincipen.


Björklund hade det inte lätt att försvara ett ickedemokratiskt maktkoncentrat, det går inte ens att hänga upp skiten på freden längre. Han jämförde med bostadsrättsföreningar, att de behövs för att styra upp mångas viljor till bra gemensamma beslut.


Men. 

Hittade denna glimrande kommentar på min facebook: 

-"Det Björklund inte tänker på i exemplet med bostadsrättsföreningen är att det handlar inte om tegelpannorna och grönytor längre, utan nu börjar EU lägga sig i vilken tapet man har och vad medlemmarna äter dricker och ser ut. 


Dessutom finns det medlemmar som bjuder in gäster som dom tvingar det övriga att försörja samt upplåta sin bostad till, alla ska ta ansvar som det heter och försätta sig själv i skuld för att gästerna ska ha bostad och mat. 


Dessutom tvingas man dela sin pension med gästerna, och på allt detta så visar det sig att gästerna våldtar och dräper mina döttrar. Ingen klok människa vill vara medlem eller bo under dessa omständigheter."

6 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet.
  Subsidaritetsprincipen har kommit på undantag när EU diskuteras det måste vi ändra på!
  Det har börjat växa mossa på Björklund, han verkar verklighetsfrånvarande.

  SvaraRadera
 2. För att fortsätta den lysande analogin: I detta läge säljer man lägenheten fort som f.n och avslutar i och med det sitt medlemsskap.

  En annan analogi är om dina NÄRA grannars hus brinner så erbjuder du dig att bädda på madrasser på golvet i vardagsrummet. När de dessvärre är kvar på tredje månaden, äter upp all mat i kylskåpet och kräver att du bara köper mat av ett visst slag, lagt beslag på bilen utom då tanken är tom, slutat jobba för att leva på dig men fixar trots det inte hushållssysslorna och slutligen bjudit in alla vänner och bekanta för att bo hos dig, då får nog även den mest toleranta kulturmarxist och hivar ut packet.

  Vi är där nu.

  SvaraRadera
 3. Har en känsla av att de "toleranta" kulturmarxisterna inte ens märker att gratisgäster och fisk ruttnar kvickt.

  SvaraRadera
 4. EU har blivit en byråkratisk sophög som enbart existerar för att alla muppar i EU-parlamentet ska ha ett jobb att gå till...

  El Presidente

  SvaraRadera
 5. Kan någon förklara vad som har varit bra med EU?
  Själv ser jag inget positivt i att vara medlem i denna mansgris sekt. Löfven vill leka med dom stora grabbarna och inte på någons bakgård där han inte syns.
  Vår trygghet och välfärd försvann med Reinfeldt och inte blev det bättre med Löfven heller. Vi kvinnor både unga och äldre är hårt ansatta av våldet på våra gator. Usch och tvi vale för korkade politiker.

  SvaraRadera