torsdag 24 mars 2016

I Sveriges "etablissemang mot terrorism" är det bara trä från axlarna och uppåt.

Image result for stupid looking cartoons funny
Med Löfvén, Sahlin, Mellin, Wolodarski, SVT, Eliasson och Danielsson och deras följare gräver Sverige sin egen grav, snabbt och effektivt.

Vill ni verkligen veta, så sök svar hos intelligentian och inte hos några lallande blinda/döva"Breivik var värst"-dårar. 

Jag rekommenderar en mycket plågsam men sann, klok och väl underbyggd läsning i DI idag.

Utdrag ur DI. Salam Karam, som doktorerar på Iraks konstitution vid University of London:

- Vår syn på IS är inte bara naiv, den är också ett hinder i kriget mot IS. När vi tänker på IS så ser vi framför oss män med skägg och vapen. Män som drivs av hat mot mänskligheten och kärlek till våld. De gör allt som väcker omvärldens avsky, såsom terrordåd, massakrer på minoriteter, summariska avrättningar, slaveri av kvinnor, avrättning av homosexuella och ödeläggandet av historiska platser och antika föremål.
I det krigsdrabbade Mellanöstern, om vars historia, politik, kultur och idétraditioner de flesta av oss i Europa vet alldeles för lite, framstår därför IS för oss både som representant för ”muslimernas” hat mot västvärlden och som en säregen och irrationell terroristgrupp.

Men vi har omfattande bevis på att IS inte är en terroristgrupp liknande al-Qaida. IS är inte en samling galningar som utför hämndaktioner. Det är en organisation med territoriell ambition, med målet att skapa en stat som erövrar världen och påtvingar världen sin ideologi. (min kommentar; exakt som kommunismen)

Trots det tar vi en defensiv ställning efter varje terrordåd. Vi förnekar vår kunskap, vårt omdöme och ifrågasätter vår förmåga att göra något åt saken. Efter varje terrordåd undrar vi om och om igen vem som ligger bakom det, vilka är motiven och vad är målet.

Hur länge ska vi fortsätta ställa frågor som vi redan har svaret på? Vad är det som gör att vi inte kan stoppa IS? Svaret är att vi inte längre tror på vår förmåga att skapa en bättre värld. Vi lider av en sjukdom som kallas förnekande och brist på politisk vilja att ta itu med världens problem.


6 kommentarer:

 1. Läste precis detta på DI idag när jag köade på banken. IS vill ta över världen och politikerna är inte bara naiva utan också fruktansvärt slappt okunniga. Våldet från IS måste mötas med våld,och inga silkesvantar, tomma ord och gullande a la Sahlin hjälper. Europa är döende om inget radikalt göres.

  SvaraRadera
 2. När jag läste detta kom, på sista raden det jag omedelbart kom att tänka på..
  "Förnekande".
  Det man inte VILL se - det ser man inte..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan också vara så att man inte KAN se.

   /dave

   Radera
 3. I sanning en bra läsning i DI i dag.Upplysande och kocist.Frågan är bara kan detta gå in i träskallarna som styr vårt stackars land?
  Problemet med vår regim är de vill inte se sanningen och de är helt historielösa.Med andra ord dumma i huvudet!
  Svea

  SvaraRadera
 4. Jag ser följande komma: Den stora, muslimska, folkvandringen kommer att fortgå i decenier. Till slut kommer den muslimska populationen närma sig 50% i Europa och då kommer våra demokratiska system utnyttjas till Max. Genom demokratiska val kommer islamisterna till makten i Europa och när de är i majoritet kommer demokrati, som vi känner det, vara över. Europa och världen kan inte vinnas med vapenmakt. Detta vet IS och islamisterna.

  El Presidente

  SvaraRadera
 5. Från tårna och upp är det bara trä, murket trä.

  /dave

  SvaraRadera