torsdag 10 mars 2016

En politiker som känner ett behov av att göra flugan till sin image går inte att lita på.


Storregioner för att skynda på tystnadskulturen.Image result for shekarabiLotta Gröning:-" I dag har vi 21 län men reformen har funnits i nära 400 år och syftet för staten har varit det samma nämligen att upprätthålla lag, ordning och rättvisa.


Men grundlagsrättigheter kommer i andra hand när byråkrater, långt från både människor och verklighet ritar om kartan. Staten har för länge sedan flytt de flesta länen, polis, rättsväsende skattemyndigheter försvinner.
I många delar av landet råder redan rena rama vilda västern."Shekarabis storkommuner är idiotiskt ur en allmän maktsynvinkel. Demokratin älskar inte maktkoncentration, demokratin älskar maktspridning.

Att centralisera alla beslut är aldrig lösningen, Scheckarabi. Svenska folket måste ha kvar kommuner och landsting som tar självständiga beslut.En hårresande erfarenhet är region Skåne, där allas pengar är Region Skånes monopolpengar. Redan i deras logga ser man den skrämmande ormen och det allseende vakande ögat.

Läs och förskräckes: Region Skåne "känner ett behov av" ett eget "Wikileaks".  Medarbetare ska kunna anmäla till exempel bedrägerier, korruption och diskriminering (mycket sånt uppenbarligen!!) via ett nytt datorverktyg. Anmälningarna ska sedan gå till ett externt företag, för att därefter lämnas över till "Region Skånes interna utredningsgrupp."
– Det blir ytterligare en kanal för medarbetare som vill anmäla oegentligheter, sa chefsjurist Camilla Ziegler.


Men den uppdiktade "visselblåsartjänsten" är såklart kosmetika. 

- Man måste istället göra sig av med hela tystnadskulturen, verka för en öppenhet internt och förändra sin syn på anställdas rättigheter att uttala sig kritiskt.

Det är ju en kulturförändringsfråga inom Region Skåne, det måste ju förändras på det sättet. Man ska som arbetsgivare aldrig verka för en tystnadskultur bland sina anställda. Men det har ju förekommit under flera år, säger anställda.

3 kommentarer:

 1. Själv ifrågasätter jag landstingen efter "grundlagsreformen" 1974 då tvåkammarsystemet avskaffades. Återinför istället landskapen som administrativ indelning med en folkvald landshövding, låt regional sjukhusbolag ta över avancerad sjukvård och kommunerna vårdcentralerna som i Norge. Se även till att bolagsvinsterna beskattas där de uppkommer och inte där styrelsen har sitt säte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då blir ju syftet att göra allting bättre. Och det har aldrig varit regeringens syfte.

   Radera
 2. Och den fula flugan flög. Förhoppningsvis.

  SvaraRadera