fredag 25 mars 2016

Även om vi kunde stänga gränserna helt så är NaivaEuropa så rökta.


En kvarts miljon syriska och irakiska pass är på drift.Tusentals av dem har hamnat hos Islamiska staten – som använder dem till att smuggla in terrorister i Europa.Strax före attentatet i Bryssel uppmanade Interpol poliskårerna i Europa att skärpa sina passkontroller.

Och det gick bra?

I Interpols databas över stulna och förlorade pass finns i dag 250 000 syriska och irakiska pass registrerade.Drygt 190 000 av dem är rapporterade som ”blanka” vid stöldtillfället.

IS kan trycka riktiga pass med maskiner som terrorgruppen stulit från de syriska myndigheterna, enligt en ny amerikansk underrättelserapport.

 Jihadisterna kan ha möjlighet att trycka falska pass som ser ut precis som äkta. Detta i kombination med fingeravtryck och riktiga data om medborgare i Syrien, som de kan komma åt från landets myndighetsbyggnader, har gjort att hotet om identitetsstöld har ökat.

2 kommentarer:

 1. Och här i Sverige kan Syriska och Irakiska invandrare begära ut nya Svenska pass i parti och minut och hävda att passet är stulet eller borttappat.
  Stefan H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi måste skydda alla som tappat sina pass, och deras mänskliga europeiska rättigheter att få 52 nya varje år.

   Radera