tisdag 2 februari 2016

Ilan Sadé vet varför Sverige styr mot anarki med en polischef som Dan Eliasson.Ilan Sadé: -"Rikspolischef Dan Eliasson, som alltså är ordningsmaktens högste chef, är mer intresserad av spekulation i vad gärningsmannen ”har varit med om” och ”hur orättvist livet är i många delar av världen” än att kommentera den bristande ordningen och säkerheten på landets asylboenden. Han lever helt enkelt upp till nidbilden av en socialtant à la Farbror Barbro som gått förlorad i ett 70-talsuniversum av kletig ömkan och högfärdiga stämplingsteorier.

_______________________

Inskolningen i och anammandet av socialstatens tankevärld synes ha gått riktigt långt. Människan är i detta universum i grunden ett svagt, ömkansvärt offer för omständigheterna och ondskefulla handlingar förutsätts bero på att gärningsmannen har varit med om en och annan orättvisa. Som upplyst tjänsteman i den upplysta världsförbättrarstaten ser Eliasson ett hjälpsökande renoveringsobjekt där andra ser en ung, farlig man.

___________________________

Om man frågar topptjänstemän inom socialförvaltningen vad de kan göra med unga jihadister, ska man inte bli förvånad om svaret blir sociala insatser."


Det goda samhället

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar