tisdag 5 januari 2016

Vi måste börja ta saken i egna händer!

Tyrone Fröberg, FB:-"Önskar att fler kunde sluta gilla, dela och istället leta reda på ansvarig och skriva direkt vad ni tycker och känner - för det gör jag hela tiden!!"

Usel Matlåda, SVT  aftonbladet


Videospelare


11 kommentarer:

 1. Utmärkt initiativ!
  Förmodligen är dylika individer ej vana att folk ifrågasätter deras "handlande".
  En kontinuerlig uppföljning är ju helt förträfflig.
  Skall bli intressant att följa!

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas detta gryende mod sprider sig snabbt som attan!

   Radera
 2. Bli väl som Polisärende Nedlagt!
  sz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att se hur hon chefinnan ska ta sig ut det där!

   Radera
 3. Har tidigare varit i kontakt med biståndshandläggare från min kommun. Mera kallhamrade kvinnor har jag aldrig förr träffat. Totalt empatilösa, hoppas dom får sitt straff för snart är ragatorna själva gamla och i stort behov av vård. Ont krut som dessa förgås inte så lätt. tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Börjar undra om kommunen anställer folk som har besparingar som specialitet. Hur man är som människa med god utbildning har mindre betydelse.

  Min 95-åriga granne fick besök från hemtjänsten. En svart man som knappt kunde svenska och frågade mig efter nesson,grannen hette Nilsson. Förstår att många äldre blir ihjälskrämda när dessa kommer hem och ska duscha folk och hjälpa till med andra bestyr. Hoppas på den eviga vilan innan man blir beroende.

  SvaraRadera
 5. Det är kontakter som ordnar in dessa personer i förvaltningarna, meriter spelar mindre roll samt naturligtvis att de är fruntimmer.
  Det ska vi inte glömma. Dessutom händer det ofta något när kvinnor på något vis kommer i bestämmandeposition, de stänger av/kopplar bort empati och sunt förnuft samt blir väldigt osmidiga.
  Inte alltid men ofta. Som sagt, nätverkande är ett stort problem inom den offentliga sektorn idag och det med svåra följder.

  SvaraRadera
 6. "Anonym"
  Nu kommer du i dålig dager hos Carinas kvinnliga läsekrets.Själv instämmer jag i mycket av det du plitat ner.Det var inte för inte,de kvinnliga KZ-vakterna var de mest grymma !
  Kanske borde det forskas i ämnet,varför det förhåller sig på detta vis ? Mindervärdighetskomplex (långt ord) eller ?

  SvaraRadera
 7. Jag är kvinna Lars och har mött många elaka mobbande kvinnor i ledande ställning. Anonym har rätt i mycket. Psykopater ska man fly för livet,finns hos kvinnosläktet också. Träffat på några som varit gulliga som gullefjun men visade upp den värsta ondskan jag någonsin sett när det inte gick deras väg. Kvinnor kan likväl som män.

  SvaraRadera
 8. Lars och Elisabeth, det är tyvärr på det viset och jag säger tyvärr än en gång.

  Jag är besviken på både kvinnor i tjänstemannaställning som i politiska sammanhang.
  Om vi tar vård och omsorg, en mycket stor offentlig sektor, merparten anställda är kvinnor. Neddragningar, underbemanning, stress, brister i vården, chefer drar sig undan ansvar och hela listan är lång.
  Det är inte så det hela var tänkt, kvinnor har trots allt en naturlig, vårdande/omhändertagande sida och med jämställdhet som ledfyr skulle kvinnligt förnuft vara vägen mot ett bra omhändertagande av sjuka och gamla.

  Inte. Kvinnor är med och tar politiska beslut om försämringar för de äldre. Kvinnliga chefer utarbetar och tar beslut om nedskärningar. Ingen säger ifrån, ingen hotar med att säga upp sig, ingen går ut i media.
  Hur man nu kan gå med på att försämra för de som redan är illa ute.
  Jag trodde att det skulle bli bättre med åren med kvinnor på ledande positioner men det har gått åt andra hållet.
  De har inte satt emot utan spelat med. Att göra karriär och behålla sin plats inom förvaltningarna har varit viktigare.

  Viktigt: Rent generellt sagt, gällande Sverige som helhet. På lokal nivå finns undantag men inte som helhet.
  Än en gång, jag önskar verkligen att det var annorlunda. Verkligen.

  SvaraRadera
 9. Nu e de dags att ställa krav på de inkvoterade!?

  SvaraRadera