torsdag 7 januari 2016

Skillnaden på riktiga människor - som polacker - och svenskar.


Så avundsjuk jag blir på deras medfödda enorma solidaritet med varandra, och lojaliteten - de vet att de kan flytta berg om det behövs.

Hundratusentals polacker marscherade i lördags i  protest mot den en månad gamla regeringens brott mot konstitutionen, gällande tryck- och pressfriheten.

 Viftande med polska och EU-flaggor skanderade folket:  “ Vi vill ha kvar vår konstitution. Inte en revolution!”, och krävde att regeringen måste respektera lagen.
Massor med människor hade rest långväga för att delta i protesten. En pensionerad kvinna berättar: -: “ Jag måste, för jag kommer ihåg de gamla tiderna. I min familj fanns människor - som min man - som kastades i fängelse för sin kamp mot kommunismen. Jag ser att allt börjar om igen.....jag tror att Polens demokrati är i verklig fara."4 kommentarer:

 1. Carina:
  Nja,nu vandrade väl inte dessa människor i stora skaror,p.g.a. att grundlagen förändrades.
  Snarare var det vänstergrupper som nu fick se sina handplockade vänsterskribenter inom press och TV,tvingas söka andra arbetsuppgifter.
  Det nya i Polen är ju att man söker komma från det som råder i Absurdistan.Inga kommunister typ SVT och svensk hatpress utan ett öppet opolitiskt tillsättande,av de viktiga posterna inom statliga nyhetssektorn.

  SvaraRadera
 2. Har det inte varit ryssen som hotat vid gränsen så formade Hitler-Tyskland samt efterföljande 45 år av kommunism.
  Det torde sätta sina spår i ett lands befolkning...
  Jämför med Sverige, slingrade oss ur två världskrig, krig vid utbrytningen ur Sverige-Norge unione. För att nämna några.

  Vi är inte ett folk, vi är folkgrupper som inte har speciellt mycket till övers för varandra. Vi har helt enkelt inte stötts och nötts ihop till ett folk.

  Det kan vara därför som många svenskar inte har speciellt mycket till övers för varandra.

  SvaraRadera
 3. Svenskarna får be det polska folket om hjälp!
  Mot det kommunistiska förtrycket i vårt land.
  Åsiktskorridoren är fullständigt cementerad i Sverige.Bort med rödgardisterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är verkligen nyfiken. Hur börjar de, hur får de alla kontakt med varandra, vad är det för organisation bakom? Vem kontaktar man? Massor med frågor, då jag stått i demo mot Sveriges klåparregering, tillsammans med 200 (!) andra.

   Radera