fredag 1 januari 2016

Flyktingar dissar Sverige hardtime i amerikansk press.

Faisal Uday Fasai, 25, returned to Baghdad this month after traveling to Sweden to claim asylum. Uday said his life was boring during his two months in an asylum center in Sweden. “Their food — even a cat wouldn’t eat it,” he said. “I went to Europe and discovered Europe is just an idea."Hoppas Uday Faisal och hans kompisar inte får lika tråkigt hemma i Irak. 

Fast "Europe is just an idea", var well put, det kan jag gott hålla med om - en pappersidé tecknad av EU och dess krypande följe.

7 kommentarer:

 1. Spread the word!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jatack, låt djungeltrumman gå.

   Radera
 2. Dags att omvärdera ordet flykting!?
  Ibland uppfattar man att det handlar om världsresenärer som rangordnar kvalitén på gratisliret i mottagarländerna.
  En flykting är i mina ögon en flyende människa som vill sätta sig i säkerhet och få skydd i ett fredligt land.Man är tacksam för mat och en säng att sova i.Bortskämda människor som kräver lyxliv och kallar sig för flyktingar har jag inget till övers för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En flykting är enligt konventioner och förordningar en som flyr för liv och lem. Så fort som de nått första säkra land är de inte längre flyktingar om de väljer att resa vidare.

   Radera
 3. Tack för att du lämnade Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du mig?
   Ja, för länge sedan.
   Men hemma på somrarna!
   Tillåtet?

   Jungman Jansson

   Radera
  2. Tror anonym menar vår vän som inte ruinerar ryktet bara för Sverige, utan för alla "flyktingar".Gå och göm dig reinfeldt.

   Radera