torsdag 21 januari 2016

Cecilia StegöChilò: Vem är du, Margot Wallström?

 

 

Cecilia StegöChilò: "Vem är du, Margot Wallström?
Som så många andra politiker har hon knappast gjort något annat i livet än jobbat politiskt. Inte undra på att hon vet när anfall är bästa försvar.


Men vem är du då? Vilka slutsatser ska vi dra av ditt skoningslösa tilltag mot en partikollega eller av dina många, i Sverige obeskattade, årslöner? Vad tycker du själv om dina insatser för EU och FN? Fick du något gjort? Utöver att möten, resor och fotoblixtar skapade den strålglans kring din person som så många, inte minst kvinnliga, politiker verkar avundas dig. Är du på riktigt? Skulle du hålla om det verkligen gällde? Varför höll Göran Persson dig på avstånd? För han är en ogin gubbe eller för att du kanske inte är någon toppkraft?


Få saker gör mig numera mer politisk deprimerad än partiledardebatter. I söndags var det dags igen. Löfven och Kinberg Batra tävlade i modern politik. Säg ingenting som fäster, bind dig inte till någonting, uteslut ingenting. Jag kollar sociala medier och inte ens de mest ihärdiga partihejaklackarna går igång. Några Muf:are lär ha trotsat kylan utanför tv-huset. Löfven och Kinberg verkar helt enkelt inte göra en enda vuxen väljare glad.


Vi kallar det demokrati. Och varken medier eller politiker är särskilt rädda om den. Fy på er!"

Läs hela läsvärda krönikan i Corren här. Aftonbladet ger Göran Persson rätt.

5 kommentarer:

 1. Ta fram spypåsen: http://www.di.se/artiklar/2016/1/21/wallstrom-har-tjanat-107000-kr-i-manaden/

  SvaraRadera
 2. Den är framme, ingen idé att stoppa undan längre.

  SvaraRadera
 3. Menlösa, likt lik har inget att säga.

  SvaraRadera
 4. Margot W och Mona Sahlins högsta utbildning är socialdemokratiska Bommersvik 1 år...ja nu kallas det Bommersvikakademin, men det är mest fester med tillhörande drycker som i kommunal....Emil och Alfred skulle klarat bägges uppdrag med glans...ja och griseknoen...hujeda mig.
  Stefan H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som om inte nya Sverige har slagit igenom helt.
   Ja, ifall nu en dyliker mojäng som en griseknoe får existera...

   Jungman Jansson

   Radera