lördag 9 januari 2016

Ärkebiskopen underlägsen DIs läsare i kristen moral.

Ärkebiskopen Antje Jackélen dömer ut id-kontrollerna som nyligen infördes och köper inte regeringens argument att andra länder måste göra mer. Ärkebiskopen har bestämt att Jesus inte skulle ha gillat den svenska regeringens flyktingpolitik:

- "Bibeln är full av berättelser om flyktingar. Jesus själv blev flykting i späd ålder. Det skulle nog inte bli något vidare godkänt från Jesus för regeringens politik", säger hon i Ekots lördagsintervju.

Detta tolkningsföreträde är signifikativt för den frysta relation som svenska kyrkan medvetet skapat till oss kristna. Ärkebiskopen hårdservar korrekta teser, skambelägger folket, styr politiskt pråsterskapets budskap i predikstolen, och ringer demonstrativt klockor för islam, medan insändarna här på DI utstrålar äkta kärleksfull och rättroende kristendom som Jesus lärde ut.


12 kommentarer:

 1. Ännu en orsak att gå ur Sv Kyrkan bums.

  SvaraRadera
 2. DDR-kommunisten missbrukar sin maktställning och sprider förödande anti-svensk propaganda!

  Jaså, nu framställer hon Jesus som föredöme! Förra veckan var det Muhammed!

  Genom att "döpa om" begrepp skapar PK-iterna total förvirring i samhället.
  Genom att beteckna alla utlänningar som vill bosätta sig i Sverige med det starkt känsloladdade begreppet FLYKTINGAR –
  får man inte protestera mot illegaler som parasiterar på det svenska folket.
  Invasionsstyrka är inte en hop staaackars flyyyyyktingar!

  Du skall icke bära falskt vittnesbörd bolsjevik-Antje!

  SvaraRadera
 3. Hon ser så djävla löjlig ut i den där maskeradkostymen att det går inte att ta människan på allvar.

  Dränk kärringen i närmaste dopfunt!

  SvaraRadera
 4. Alltid lika beklämmande när clowner inom kyrkan,amnesty,rädda barnen o s v kommer med pekpinnar som ytterst rör politiska ställningstaganden.
  Problemet är att dessa organisationer inte tar något politiskt ansvar för sina utspel utan bara propagerar för en enskild fråga vilket blir löjeväckande eftersom politiken handlar om att se till helheten när det gäller att vårda,värna och utveckla ett samhälle.

  SvaraRadera
 5. Undrar vad Jesus hade tyckt om Alexander Radler, prästen som jobbade åt Stasi under många år, och såg till att många ungdomar hamnade i fängelse. Han var kyrkoherde i Burträsk. (hans fru är kyrkoherde där nu).Han var professor i teologi, och Antje J hade med Alexander att göra när hon pluggade i Lund.

  SvaraRadera
 6. Av alla kommentarer här, på DI och andra ställen tycks man kunna dra slutsatsen att kyrkan jobbat sig själva ner till noll förtroende. De borde dra slutsatser av det.

  SvaraRadera
 7. Prästerskapet kommer alltid dragandes med att Jesus var flykting. Men hans föräldrar fick inte PUT i Egypten. Familjen fick TUT och när faran var över återvände dom till Israel.

  SvaraRadera
 8. Brukar försöka lyssna på Lördagsintervjun, ofta rätt intressant.
  Men, i detta fall kom jag in i programmet efter 6-7 minuter, det tog ytterligare en minut innan jag insåg vem det var som utfrågades - och stängde av.
  Lämnade Sv kyrkan 1984, mycket pga K G Hammars försök att sossifiera den..

  SvaraRadera
 9. Vilken töntkärring. Återigen glad att jag gick ur kyrkan.

  SvaraRadera
 10. Åt helvete med alla religioner och ffa islam. Ärkebiskopinnan är allas vår vän då hon ökar utträdestakten från kyrkan. Bravo. Framåt mot ett sekulärt Sverige

  Peter Dahl

  SvaraRadera
 11. Är hon satans hantlangare?

  SvaraRadera