onsdag 9 december 2015

I Löfvéns Sverige är det en merit att vara kriminell och våldsam.


UG
 ikväll: Efter rasvåldsamheterna och upploppen i Husby 2013 gav Stockholms stad Fryshuset omkring åtta miljoner kronor, som bland annat skulle gå till Lugna gatan.

Grundidén är att unga människor från området ska hjälpa till att hålla ordning i centrum, så kallade trygghetsvärdar. Trygghetsvärdarna är "noga rekryterade", står det på Fryshusets hemsida. "De ska vara goda förebilder i området och utbildas i tre veckor innan de anställs, i bland annat konflikthantering, lag och rätt och aggressionsträning."

Men. Örfilar, knuffar och hot om våld, så fungerar Lugna gatans trygghetsarbete i praktiken.
– Alltså det man måste förstå med Lugna gatan är att det inte bygger på nån pedagogik. Ingen utbildning, ingen professionell grej. Det är förortens logik, förortsretoriken - jag är starkare än dig, jag kan slå dig, lyssna på mig och var tyst, säger en av dem i kvällens Uppdrag granskning.

Många av dem är tidigare dömda för brott. Men enligt Fryshuset kan dåliga erfarenheter vara av värde om man samtidigt tagit tydlig ställning mot kriminalitet.
Lugna gatan använder våldsamma metoder mot ungdomar. Dessutom utreddes 5 av 20 för brott samtidigt som de anställdes som trygghetsvärdar i Husby. 

Så går det i ett land där politiker tycker det är en kränkning att be folkvandrare om IDkort. 

Länder som Japan och Kina kommer att ha många Sverigehistorier att berätta för sina barn i framtiden, som vi har bakom oss.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar