söndag 8 november 2015

-Vi svenskar måste ta ansvar och visa solidaritet.

-"Pratade med en bekant tidigare i veckan och blev så illa berörd att jag vart tvungen att begrunda detta som berättades för mig innan jag nu delar med mig detta här. Denna kvinna har ett eget företag men jobbar även lite sidan om som personlig assistent till en flicka. Denna flicka är funktionshindrad och går på en speciell skola för endast barn med olika funktions hinder. Flickan bor även på skolan och hela hennes liv finns på skolan.

I förra veckan ringde personal från skolan hem till min bekant som är en av de assistenter till flickan, och sade att de skulle omgående komma dit på ett möte. " Ska vi verkligen komma, vi är ju anställda av Göteborgs kommun, och inte av skolan?" Alla var tvungna att komma var svaret. Hon och hennes kollega åkte dit och möttes av flyttbilar som bar in våningssängar och fullt med folk. Inne i skolan var det kaos, barn som åt ur sockerskålar och allmänt rörigt. De kommer in i lärarrummet och möts av gråtande lärare. På mötet berättar rektorn och dennes dotter som även hon jobbar på denna privata skola, att från och med denna dag så kommer skolan att bli en flyktingförläggning. Han hade tagit beslutet dagen innan, då han hade insett att han inte klarade att hålla igång skolan rent ekonomiskt och det enda han kunde göra var att säga ja till Migrationsverket. 

Alla som jobbat med barn med speciella behov vet att deras trygghet bygger på struktur och förutsägbarhet och att detta är A och O...Ingen orkade säga något utom min bekant som sade att vänta lite här nu, siffrorna ändrar sig ju knappast på 12 timmar(!), detta har ju ni vetat om ett tag?! Varför har ni inte sagt något så att personalen har haft en chans att söka nya jobb? Och vart skall barnen ta vägen?!Det de fick till svar var att personalen kunde få vara kvar och jobba med flyktingarna( städa mm), och vart barnen skulle ta vägen visste han inte, men de fick flytta idag(!)

På momangen fick dem förklara för flickan att hon måste flytta omgående. De packade ner hela hennes liv i kartonger och fick ringa hennes pappa. Pappan var upprörd och hade pratat med rektorn som inte hade berättat VARFÖR skolan skulle stänga(!)

 Flickan fick lugnas och förstod inte varför hennes trygghet ryckts bort under hennes fötter. Äntligen hade de hittat en tillvaro där hon mådde bra och nu då?? Vad händer nu? Dessa barn blir utkastade ifrån sitt hem och sin skola på samma dag, utan förvarning, utan en ursäkt. Hur kan man vara så hjärtlös, hur tusan är folk funtade undrar jag??Max 40 pers får vistas i lokalen, ca. 63 st var redan komna och de väntades komma ca.130 sammanlagt.Det kan väl inte finnas någon människa som tycker att detta är ok?! Var är media???"

3 kommentarer:

  1. Vår sinnessjuka regerings beslut!Journalister & kändisar hejar på och är sååå glada över dåraktiga dekret från Diktatorn Löfven!

    SvaraRadera
  2. Det måste ju finnas diverse avtal som ska efterföljas i den här affären.
    Flickans plats är väl kontraktställd samt att ersonalen har kollektivavtal.

    Den här eländiga historien vill jag gärna höra hur det går vidare med.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera