onsdag 11 november 2015

På nittiotalet vågade journalisterna berätta.




SANNINGEN OM LÖGNEN
Massmedias ärlighet!?
Jan Josefsson, 30 Maj 1997 i SVT programmet ”På Din Sida”:
”Vi journalister har svikit någonting oerhört vad det gäller flyktingpolitiken.Det är ingen tvekan om det.Det är därför vi har dåligt förtroende. Vi har medvetet sagt: ”Det här skall inte fram”.Vi har dolt sanningen.
Vi har fått reda på information som vi inte fört ut i teve, tidningar och radio, i det goda syftet att folk inte skall bli fientligt inställda mot invandrare”.----------Birger Schlaug, 1997, i sin bok ”Svarta Oliver”:
”Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället.Vi – jodå, jag tillhörde lögnarna – förnekade problemen, fast vi alla såg dem.Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem.”----------Göran Skytte, 26 januari 1996, krönika i Aftonbladet:
”För tio år sedan fanns det en regel som sade:journalister skall vara ytterst återhållsamma med att publicera negativa uppgifter om invandrare. Det ansågs t.ex. olämpligt att publicera statistik om invandrare och bidrag, invandrare och kriminalitet, etc.Syftet med denna regel var (som alltid i Sverige) gott och välmenande.Etablissemanget trodde att sann men negativ information skulle göra folket till invandrarhatare och rasister”.----------Vad tror ni gäller idag år 2015?

2 kommentarer:

  1. Det beror nog på vad nittiotalsjournalisterna vågade berätta.
    Tycker mig minnas att Sverige hade en grå våt kommunistfilt över sig redan då.
    Det var inte bättre förr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. IS som massinvaderar vårt land under mediatystnad.... Nä, det har aldrig varit värre.

      Radera