tisdag 10 november 2015

Marcus Oscarsson om dagsläget... äh stryk det.... minutläget i svensk rajrajpolitik.


Marcus Oscarsson for president! 
Marcus Oscarsson:

Moderaterna har  tagit ett rejält kommando i den största frågan i svensk politik just nu med en rad förslag om kraftigt minskad invandring kryddat med lägre EU-avgift. Migrationsverket uppger att M:s nya förslag skulle beröra "en stor majoritet av de som får asyl idag". I praktiken skulle flyktingströmmen stoppas.

ANALYS FRÅN MOTORBANAN:
AKB (M) sitter nu i förarsätet och har växlat upp rejält. Ebba (KD) sitter i passagerarsätet och äter nöjt goda röda Ferraris. I baksätet sitter Jan Björklund (FP) som är på allmänt glatt humör. Annie (C) ligger i kofferten - Centern tycker inte om förslagen men kommer inte kliva av Alliansbilen pga denna fråga. Flera meter framför ligger Jimmie (SD) och gasar på för fullt på en MC.

SAMTIDIGT I DEPÅN:
Rödgröna regeringen ligger långt efter i biltävlingen - de står till och med kvar i depån och har inte ens fått igång motorn. Istället går diskussionens vågor höga mellan Stefan Löfven och Romson. S-mekanikerna gormar högt när de ser att Löven har dragit på sig hjälmen men kan inte få in nyckeln ty nyckelhålet är igenproppat med maskrosor. 

Sjöstedt (V) har tagit upp jakten på Alliansbilen men har valt en helt annan väg. Den vägen skulle även regeringen kunna välja, men en sak är säker - så länge de står kvar i depån blir det ingen medalj.

POÄNGEN: Löfven utsätts nu för sin största prövning sedan valet. Partiet är nere på katastrofsiffror och förra veckans utspel om att flyktingarna ska stanna i Tyskland blev ett fiasko. Tvärtom kom hela 10 200 flyktingar förra veckan vilket är nytt rekord. Den bild som framgår är att regeringen inte har grepp om läget pga av brist på konkreta förslag. Istället är oppositionen drivande. När som helst får Löfven igång sin bil men det är oklart åt vilket håll han kör och om bränslet är maskrosolja eller inte."

NYVAL NYVAL NYVAL. Att mitt i svenska vintern fortsätta ta emot flyktingar till tältläger håller naturligtvis inte.M börjar agera rätt men borde som SD gjort förvarna invandrarströmmen att gränsen till Sverige stängs. Hur gör man annars när bommarna fälls ner.

3 kommentarer:

  1. Tror inte ett jota grand på M`s politiska lögner.
    VARFÖR agerade inte fjantpartiet när de hade makten???
    Nu när de sitter ute i kylan dåååå blåser de upp sig till paddor!
    M`har inga muskler att visa liksom de övriga i 87àn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är ute för att höja sitt opinionsläge, men vem vill ha en tafflig kopia.

      Radera
  2. Marcus Oscarsson for president, eller nåt, byt ut lövet om det inte är försent

    SvaraRadera