fredag 20 november 2015

"Jag får för mig att det är något fel med det här."

Det har min mage sagt länge. Hur kan en internationellt känd IS-dödare gömma sig på ett svenskt asylboende i flera veckor, hur många fler finns det, och finns dom överallt, är vi omringade? Det har varit en rysare som gett alla vuxna och barn iskalla ångestkårar. 

Vill ju inte vara neggo, men när jag hörde att svensk polis hittat och gripit en sjukt galen och besatt ISkrigare som tänkte spränga oss i luften, ja, då var det ju inte bara det ena ögonbrynet som flög upp i taket. 

Men dialoglandet hade uppenbarligen slutat grilla korv, ty larmet har skallat dygnet runt i vår avlånga stormakt. Höga befäl har avlöst varandra som expertutlåtare på statsTV, och till och med storpotäten Dan Eliasson pös på skärmen om den nya risknivån - en fyra.  Vilket sades betyda att vi svenskar inte skulle vara oroliga, bara titta oss konstant över axeln.


Så svårt var det nu inte att gripa terroristen - han har bott helt öppet i Boliden, med sitt namn på ytterdörren i flera månader. Här har flyktingen en chans på ett historiskt alltimehigh-skadestånd i detta absurda land, han kan köpa hus i Vellinge och ta hit hela byn. 

Men vänta nu.

Vad händer med dom som vill oss ondast på riktigt, och som inte sitter och väntar hemma vid brevlådan? 

Face it - vi har absolut ingen att hålla i när tsunamin slår till.  

10 kommentarer:

 1. Vi säger att allt stämmer men då frågar man sig hur kunde det ta så lång tid att hitta honom? - givet att han har sitt namn på dörren i ett "eget" asylboende.. I dagens datadigitala värld borde det bara vara en halvsekundsknapptryckning i ett migrationsverks- register för att inte tala om facebooks sidan med bild på ynglingen och allt, att hitta honom!! Helt annorlunda och skarp bild, fanns även på FB, än den som vi fick " hålla till godo med" enligt den högsta spaningsledningen!?

  Sedan är han bara 22 år - ok inga fördomar här, han kanske är ett brilliant terroristämne men helt klart mkt under terroristgenomsnittet åldersmässigt.

  Gud (?) give att allt stämmer och att man har hittat storterroristen som planerade att spränga globen på distans (från Boliden...) och att han bodde i Skellefteå kommun för att han vill smälta (hum..) in i den norrländska anonymiteten. Det vore guld (ironi) värt för SÄPO.

  Peter Dahl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja,du, vad ska det bli av denna soppa. Sverige Hela världens nya skämskudde.

   Radera
  2. SÄPO fick för 6-7 dagar sedan hans namn från Grekiska underrättelsetjänsten angående att han var en potentiell IS terrorist... men nu får han säkert en finare lägenhet och mer pengar och ett samtal med Mona Sahlin.
   Stefan H

   Radera
 2. Nej, vi har ingen som skyddar oss. Det är mest ett spel för gallerierna.
  Här var det en civilist som tipsade polisen vilka tog åt sig äran.
  Tycker det är dåligt när de har FRA att använda.

  SvaraRadera
 3. Dåligt är bara förnamnet.

  SvaraRadera
 4. Ungefär 600 muslimyngel (inkl.flickor) har rest från Sverige till stridszoner i M-östern.Av dessa har c:a 350 återvänt till sina bostäder i Absurdistan.
  Dessa uppgifter har jag tagit del av genom tyska ARD,som redovisade hur många som rest i väg från Tyskland och andra länder som utmärker sig inom terrror-branschen.
  I Tyskland rör det sig om flera tusen ,en siffra om c:a 3.000 nämndes.Många av dem har också återvänt tillbaka välutbildade för terroraktiviteter.C:a 2.000 av återvändarna kontrolleras dygnet om, i mån av polisiär möjlighet.
  Samtidigt informerade man,att lilla Belgien var det land som har bidragit/er med flesta sådana islamister,från Europa !
  Märkligt att vi i Sverige skall behöva höra sanningen från grannländer.Här talat man om "något 50-tal",särskilt farliga !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska Bagdad-Bob-tekniken..
   Är det ingen som minns debatten i våras om "syrienresenärer"? Det var ju enligt SÄPO bara 25-30st...
   Efter ett par veckor hade siffan höjt till 350!
   500st nämndes också..
   Detta efter att bl a "andra media" påpekat det orimliga i 25 st...
   Tror fortfarande att antalet underskattas. Tar det tre dagar att hitta en person som har sitt riktiga namn på brevlådan är min tilltro till myndighetrna minimal.

   Radera
 5. Hela Sverige har rasat ihop. Allt är paj, bara smulor kvar av det som en gång var.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt.
   Fick senast igår påskrivet om "var finns dessa invällare Vad gör de för skada? Har inget märkt?"
   Mång är skadade av dagens snabba informationsutveckling allt sker genast/nu/omgående och jag informeras lika snabbt.
   Det som händer i lite långsammare takt - det sker nog inte?
   Inte enligt dagens inforamtionsnormer.
   Men, framtida generationer kommer att märka vad som skett..
   Den hårda vägen - och det kommer INTE att bli roligt....

   Radera
  2. Jag lider med den unga generationen, men är samtidigt riktigt förbannad på dem för att de satt sig i den här sitsen- när de kunde ha lyssnat!!

   Radera