måndag 23 november 2015

Jag hatar Sverige.

Och alla de selektivt goda.

Fattigpensionärerna i Sverige blir bara fler och fler.  Idag över/lever 225 000 pensionärer med en disponibel inkomst på 11 100 kronor eller mindre/mån – alltså under gränsen för vad EU räknar som relativ fattigdom. Det är mer 100 000 fler än för tio år sedan, och 20 000 fler än 2013. 

Av dessa är omkring 70 procent kvinnor.  Många som har arbetat hela livet får det tufft när de går i pension. Många kvinnor blir chockade över hur liten pension de får, och måste göra ett val. Antingen lever de så att de har råd till hyra, mat och nödvändig sjukvård, men då inte har de inte råd med ett socialt liv. Eller så försöker man fortsätta vara en del av den sociala gemenskapen, men kan inte köpa mat och mediciner.Lilja som berättar att hon får ut 7 300 (!) kronor i månaden,säger: "Jag är helt beroende av min man". 

Jag hoppas innerligt att Liljas man får leva länge, så hon slipper dö av svält i Sverige idag.

6 kommentarer:

 1. Sossarna tror på sossarna och har blivit grundlurade. Partiet är ett parti i förfall och det uppdagas om inte annat vid pensioneringen.
  Svältens år kommer när folket inte har råd att äta. Havregrynsgröten håller värsta hungern borta. Ärtsoppa, risgrynsgröt i färdiga tarmar köps hejvilt av fattigpensionärer. Sen kapitalisterna i moderaterna är verkligen inga godhetsapostlar, tvärtom. Politikerförakt? Kanske.

  SvaraRadera
 2. Nu vill kungen att vi ska sluta med karbadandet som är så skönt för värkande leder. Silvia badar i poolen 3 ggr per vecka.
  Kungahusets överflöd av lyx blir en nagel i ögat för hungriga människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv älskar jag kungafamiljen och är stor rojalist, det finns ingen som sliter så hårt för Sverige dygnet runt hela, hela livet. Statsöverhuvudet har berövats all makt av politiska klåpare, och den enda gång Kungen uppmärksammas det är när media gripit en fras ur sitt sammanhan, för att bilda opinion emot honom och monarkin. Så tycker jag.

   Radera
  2. Carina jag är också rojalist men kan ha ett kritiskt tänkande kring dyra vanor. Kungen, Silvia och Viktoria arbetar hårt och representerar Sverige och drar in pengar på detta sätt.
   Men lyx väskor för bl.a. 17000 kr är att ta i och sen childhood jobben tror jag bara är ett spel för gallerian. Kan inte vara så jobbigt att delta i möten nu och då och åka på utlandsmöten och en gratissemester på köpet. Racerprinsen har jag ingen aning om vad har jobbar med.
   Kan berätta att idag åkte mitt badkar ut efter lång och trogen tjänst och blir nog inget nytt heller.

   Radera
 3. Rubriken!!!!Så har jag tänkt länge men tyckt att det låter lite väl hårt.
  Det är väl politikerna i styrande ställning man känner stort hat till.
  Där kommer det stora hatet fram.Vem tror de att de är?
  Det verkar som om de styrande politiker som kommit till köttgrytan tänker:nu jävlar ska vi sätta sprätt på skattebetalarnas kosing.Vi ska kröka deras ryggar ordentligt och förnedra svenska folket så mycket vi kan.Vi ska kuva folket,det är vad som sker just nu!
  SD växer med råge och jag sätter mitt hopp till SD`s modiga politiker.

  SvaraRadera
 4. Jag vet. rubriken sitter hårt inne, det finns ju inget land i världen som jag älskar så, dvs det som var. Nu är jag så besviken,, det gör så oooont, och vill liksom ett barn hoppa, skrika, stampa för att nån ska se och höra mig.Vettvillingar och dårar har stulit vårt land och robbat oss på allt - utom naturen, än så länge.

  SvaraRadera