måndag 16 november 2015

Idag får man inte va dum.Björn från Höör i Skåne var på väg att gå och lägga sig när hans fru sa att han hade glömt att släcka ljuset i garaget.

Garaget låg i anslutning till huset och Björn hade precis öppnat bakdörren för att gå och släcka när han upptäckte att där var folk i garaget som höll på att plocka till sig av hans grejor.Han ringde polisen och frågade om dom kunde skicka en polisbil.Polisen svarade att alla bilarna var upptagna och rådde honom till att låsa alla dörrar så skulle de skicka en bil så fort det blev någon ledig.

OK , sa Björn, la på telefonen och räknade till trettio.Sen ringde han polisen igen.”Hej, jag ringde nyss om att jag hade tjuvar i mitt garage. Ni behöver inte komma för jag har skjutit dom.”Sen la han på.Inom några minuter var 6 polisbilar, en helikopter, en brandbil och två ambulanser på plats.Dom tog tjuvarna på bar gärning.

En av poliserna gick bort till Björn och sa:”Jag tyckte du sa att du hade skjutit dom…?”
Björn sa: ”- och jag tyckte du sa att du inte hade några lediga bilar.”.........

8 kommentarer:

 1. Vilken höjdare! Skönt att få skratta lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Berättelsen ovan är skrämmande nära sanningen. Finns det någon samhällsservice av betydelse kvar som inte är svårt överbelastad? Det är nog snart så att vi får lita på oss själva när samhället sviker.
  Har en verifierat sann historia om en som ertappade en tjuv. Han är en kraftig kille och höll fast tjuven och ringde polisen som givetvis inte hade tid att komma. Han blev rådd att släppa honom annars kunde han själv bli åtalad. Killen var envis och släppte inte den ertappade tjuven. Flera timmar senare kom äntligen polisen och befriade den laglöse. Kan inte säga av vilken anledning, men tjuven gjorde ingen sak av det och anmälde inte killen som mer eller mindre hade suttit på honom i timmar.
  Summan av kardemumman är att nästa gång blir nog inte en presumtiv tjuv satt i långbänk där ute på vischan.
  SGG kommer att gälla.
  Det blir nog snart licens på traktorgrävare också.

  Skogis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det kommer en skatt på motorgräsklippare äldre än 10 år ! :)

   Radera
  2. Skräms inte så... 2017 är min tio år och inte fanken har jag råd att byta upp mej.
   Får kanske köpa en elektrisk variant och använda flyktingströmmen. Den är väl gratis eller bättre än så... allt enligt "etablissemanget".

   Skogis.

   Radera
 3. SGG?
  Heter det inte SGT?
  Kunskapstörstande som jag ju är...

  JungmanJansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns kanske olika varianter. Tig eller glöm, det kan väl vara lika svårt vilket som.

   Skogis.

   Radera