onsdag 11 november 2015

Är du lönsam gamle vän.


90-åringar på ett äldreboende i Kungsbacka är förtvivlade för att kommunen tvingat dem att flytta därifrån. ”Oetiskt och systematisk diskriminering” säger äldreprofessor. – Min mamma är helt förtvivlad. Hon gråter och är jättedeprimerad över flytten. Hon säger att hon bara väntar på döden nu. Så här gör man inte mot äldre som är över 90 år gamla, säger en dotter till en av de äldre som tvingats flytta.

Men Helene Ljungqvist, verksamhetschef för äldreboende- och hemsjukvården i Kungsbacka kommun säger: 
– "Vi meddelade att vi inte längre avsåg att bedriva äldrevård i Furuberg. Och då var boenden för ensamkommande ett lämpligt alternativ. Men besluten har inte med varandra att göra, det är två separata beslut."


GP

4 kommentarer:

 1. Tänk om folk kunde förstå hur maktfullkomliga de är.
  Alla beslut tas långt över huvudet på folk. Det finns inte en enda möjlighet att ens göra sin röst hörd i beslut som dessa.

  Jag tycker verkligen synd om de äldre när jag läser sådana här dumheter. Det är ju åt helvete hur vi behandlar våra äldre.
  Dessutom blir de än mer ansatta nu när invällarna tar plats och pengarna.

  SvaraRadera
 2. "Två separata beslut."
  Hon, Helene Ljungqvist, har nog samma trovärdighet som dagens journalister i MSM... dvs. noll, eller därunder.

  Skogis.

  SvaraRadera
 3. helene ljugqvist blir gammal hon med tyvärr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att hon får leva länge i det mångkulturella "paradis" hon hjälper till att skapa. Det yttersta straffet för dessa individer är att låta deras dröm gå i uppfyllelse, utan ångerrätt.

   Radera