onsdag 5 augusti 2015

Vågar vi tro och hoppas?







Amerikanerna är på väg att skicka obemannade drönare och jaktflyg till Turkiet. De två ländernas luftvapen planerar inom kort att inleda en stor offensiv mot terrorgruppen Islamiska Staten.

BT

4 kommentarer:

  1. ÄNTLIGEN...................

    SvaraRadera
  2. Och mot Kurderna. Turkiet använder kriget mot IS för att dölja deras bombningar av kurderna. Edrogan försöker få det kurdiska partiet i parlamentet att förklaras olagligt (eller nått sånt). Och USA vill ha en möjlighet att bomba Syriska regeringstrupper, Putin tog ju ifrån Obama den möjligheten. Stridspitten Obama är en person man ska akta sig för, han om någon kan/kommer att starta en beväpnad konflikt i Europa

    SvaraRadera
  3. Jag glömde. Lite läsa om hur Erdogan förser IS med vapen

    http://www.veteranstoday.com/2015/08/04/putin-issues-ultimatum-threatens-war-over-erdogans-support-of-isis/

    SvaraRadera
  4. USA kommer aldrig att stationera något jaktflyg i Turkiet av den enkla anledningen att jaktflyg finns redan på amerikanska hangarfartyg i medelhavet och i persiska viken och kan enkelt göra flygningar in i Irak och Syrien mot IS...
    Problemet med enbart flygbombningar mot IS är att ca 25-30 % av dödsoffren är civila, enligt nya underrättelse källor.
    President Erdoğan i Turkiet är inte det minsta intresserade att attackera IS med flygbombning.
    Gränsen mellan Turkiet och Syrien har varit öppen för IS krigare att både komma in och ut från Syrien, vapen har kunnat köras med 100-tals lastbilar in till Syrien, miljontals ton olja har köpts av Turkiet av IS.
    Det Erdoğan är intresserad av är att utplåna PKK och andra kurdiska gerillagrupper och militärt angripa Syriska armén med president Bashar-al-Assad i spetsen och senare införa ett muslimskt Kalifat både i Syrien och Irak.
    För ca drygt ett år sedan gjorde Erdoğan ett uttalande, att han såg sig själv som kalifen för kalifatet i Turkiet, Syrien, Irak.
    Så det finns tyvärr inga förhoppningar om en massiv attack mot IS...snarare det motsatta.
    Och i Malmö kastas det handgranater hej vilt....!!!
    Stefan H

    SvaraRadera