onsdag 12 augusti 2015

Svensk nordkoreansk beröringsskräck uppenbar för omvärlden.


Mikael Jalving JP om IKEAtragedin:


I disciplinen ”Vad hände, vem gjorde vad, hur och varför” är svenska medier absolut härskande. 

Varje gång något kriminellt har inträffat i relation med invandring, asyl eller integration sänker sig mörkret över svenska medier. Allting förvanskas, detaljer utelämnas, de avgörande uppklarningsfrågorna ställs helt enkelt inte. 

 Var det terror i Västerås? Frågan avvisas som irrelevant. Läsarna leds aktivt bort från sanningen eller det som makten fruktar. 

Romer blir "EU-migranter", muslimska ligor blir  ”unga” eller ännu mer anonymt bara ”personer”, om det inte bara heter ”utsatta grupper”. Så gott som allt som har förbindelse med invandring är laddat, farligt, tabuiserat. Att läsa svenska medier är som att försöka se i mörkret. 

Därför kom det heller inte som en överraskning, att en intern varning i går ilade från nyhetsbyrån TT, som levererar nyheter till svenska medier, om att gärningsmännens etniske bakgrund skulle bekräftas. ”Alla nyhetsredaktioner, som inte vill avslöja detta, måste manuellt undanhålla upplysningen från texterna”. Så varnades redaktionerna i Sverige. Mot den konkreta verkligheten.

Tiden läker alla sår. Vi vet mycket väl att ordspråket är en bekväm lögn. Det är inte bara svenska medier, som står inför ett kolossalt  självbedrägeri. Den konkreta verkligheten pyser fram överallt mer och mer dramatiskt, men allra mest i Sverige, i vårt ständigt mer plågade och segregerade grannland.

"CONFIRMED: IKEA MURDER WAS IMMIGRANT VIOLENCE" 

Invandrarvåld???? Sveriges PK faller död ner inför bara tanken på invandrarvåld. Det existerar ju inte.

1 kommentar:

  1. Svenska medier e så in i helvetes involverade å ansvariga i Västeråstragedin att de är chockerade över sitt verk.Därför är tystnaden så stor från deras håll.Tror inte de e skamkänslor snarare något annat.

    SvaraRadera