tisdag 7 juli 2015

Vänsterpartiet tror att muslimernas religiösa och kulturella kvinnoförtryck beror på den svenska privatiseringen.


"Iskallt kvinnosvek av Vänsterpartiet" av Patrik Kronqvist: 

- Under våren och sommaren har en lång rad kvinnor vittnat om hur fundamentalister i förorten försöker bestämma hur andra människor ska leva sina liv.
Deras modiga texter har gett mig hopp. Kanske skulle vi ändå kunna undvika misstaget från hedersvåldsdebatten, där allvarliga problem sopades under mattan av rädsla för att främlingsfientliga krafter skulle gynnas.

Efter att Vänsterpartiets ledning på måndagen gav sig in i debatten är jag dock betydligt mer pessimistisk om den saken.
"Att peka ut förorten ökar bara splittringen", slog partisekreteraren Aron Etzler fast, tillsammans med de feministiska och migrationspolitiska talespersonerna Rossana Dinamarca och Christina Höj Larsen.

Vänsterpartisterna drar dock resonemanget längre än så. Grundproblemet är egentligen inte fundamentalisternas försök att kontrollera andra människors liv. Det är blott ett symptom på att högern privatiserat förskolor och infört vårdvalssystem. Egentligen faller alltså allt tillbaka på... vinst i välfärden.
Vänsterpartisterna skulle nästan vara komiska i sina försök att pressa in verkligheten i sina teorier – om det inte vore för att det är utsatta kvinnor som de offrar längs vägen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar