måndag 6 juli 2015

KÖP: ”Min Jihad – jakten på liberal islam” av Hanna Gadban!



Per Gudmundson: -"Årets kanske viktigaste svenska bok publicerades i den gångna veckan och presenterades i samband med politikerveckan i Almedalen.
I ”Min Jihad – jakten på liberal islam” (Fri Tanke förlag) beskriver den från Irak invandrade läraren, debattören och muslimen Hanna Gadban sin högst personliga kamp mot religiöst förtryck, patriarkala strukturer samt klan- och hederskulturellt betingade normsystem i Sverige.

Med språklig precision, logisk stringens och tydlig pedagogisk framställning illustrerar Gadban hur primärt unga muslimska kvinnor får sina friheter beskurna av veritabla shariapoliser i svenska förorter. Hon beskriver också hur undfallande och överslätande den svenska offentligheten agerar gentemot dessa frihetsinskränkningar, samt hur de debattörer som protesterar mot förtrycket förföljs och mobbas, inte sällan utpekade som rasister eller islamofober. 

_ _ _ _ _ 

För läsaren framstår det som obegripligt att den extrema organisationen Sveriges Förenade Muslimer så sent som i våras beviljades 300 000 kronor i statsbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.
Hanna Gadban är ett starkt exempel på liberal muslimsk feminism. Jo, en sådan finns, och det är den som förtjänar vårt stöd, och inte reaktionärerna."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar