måndag 27 juli 2015

Emoji-skola för vuxna.


Emojis, emojis överallt...... Och nu kommer/såklart/ en film baserad på emojisar. Tolkningen av tecknen kan variera stort, en emoji kan betyda en massa olika saker, inte alltid som skaparen avsett. Här kommer ett antal exempel:
 


Officiellt namn: Smirking/flinande/ face 
Förmodligen en av de mest populära emojis, kommer också närmast den ursprungliga avsikten i vardagskonversationer. Lite von-oben, nonchalant skryt, eller pillemariskt lycka till.T.ex: Jag fick 89% på testet. Plugghästen fick 86%....
Officiellt namn: Pensive/fundersamt/ face
Inte ett dugg fundersam kan tyckas, snarare tyst beklämd, och betecknar de små katastroferna i modernt liv:T.ex: Det sitter en knäppis bredvid mig på bussen, fast det finns andra lediga säten. Dessutom - han stinker.

Officiellt namn: Nail polish/nagellack 
En av de mest använda emojisarna,emojin av sann förnedring. Den visar antingen ett stort ointresse, den förkroppsligar IDGAF(I don´t give a fuck)-akronymen, typ "jag bryr mig inte" eller absolut drottningattityd. T.ex:Ok,nån bitchar på twitter, men vem bryr sig. 
Officiellt namn: New moon with face.

En till synes vänlig måne. Men inte enligt användarna. 
I populärspråket kallas denne måne “the creepy moon emoji". Den används när man känner sig pinsam, t.ex: om man går in på fel toa eller trampat helt galet i klaveret.


Officiellt namn: Speak-no-evil monkey 
 Iwazaru är en av de tre visa aporna–  “see no evil, hear no evil, speak no evil”.
Men såklart betyder emojisen nåt helt annat, den uttrycker ett “oops, när man tappat ansiktet lite, eller om man gjort nåt lite förbjudet eller bara urbota dumt, t.ex, jag stöp inför alla på prisutdelningen. Och med den här emojisen kan man ta tillbaka sin värdighet.

Officiellt namn: Person with folded hands 
“Person with folded hands" har olika betydelser.
Det finns dels de som använder emojisen som "jag ber", eller applåderar, och dom som gör highfive med den, men det är fritt fram för nya tolkningar.

Officiellt namn: face with medical mask 
Det här är uppenbart, man är sjuk, men kan också mena "jag blev äcklad av youtubeklippet du skickade mig".
Official name: runner 
Den här killen är inte klädd för tung joggning, vilket är bra, för det har inget med emojin att göra. Betyder istället t.ex: Jag är 20 minuter sen, jag vet, jag är ledsen, men jag lovar jag är på väg, hata inte mig. Eller betydelsen  "bryt upp med din idiotpojkvän!"

Official name: Hundred points symbol 
100symbolen gör processen kort med alla trista utnötta emojisar. Den har brutit helt ny mark, och är den just nu mest använda. Den visar samförstånd, enighet och uppskattning. T. ex: Du är bäst! Go for it!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar