onsdag 29 juli 2015

Britterna vill mura igen tunneln till Frankrike.


Majoriteten av illegala sökte inte asyl i det medlemsland de först kommer till, utan söker i andra medlemsländer, i synnerhet därför att man förväntar att motta mer attraktiva välfärdsförmåner.De som flyr väljer såklart att söka asyl i ett land där utsikterna till ekonomiska vinningar lönar sig bäst.

Därför är Storbritannien så attraktivt för många illegala att det i flera år varit kaosartat vid tunnelmynningen i Calais. Flera tusen migranter stormar sedan lång tid tunneln, de klättrar över staket och försökte hoppa på tåg som går genom tunneln.

Regeringarna i London och Paris har nu enats om att lägga sju miljoner pund (över 90 miljoner kronor) på skärpt säkerhet vid kanaltunneln. Det har också upprättats en plan för att sända tillbaka migranter, som uppehåller sig i provisoriska läger i Calais, till Västafrika.

Franska myndigheter har kritiserats av brittiska parlamentsledamöter för att de friger migranter som gripits. Många av dem upprepar försöken att ta sig in i Storbritannien.


Engelsmän varnas för att ta sig till Frankrikesemester via tunneln. Det är fasansfulla trafikstockningar, hysteriska horder av illegala, skogsbränder på grund av torkan som hotar minst tusen hem, vägblockader och nu -  ilskna bönder som sprejar gödsel över bilköerna i protest mot de låga livsmedelspriserna.
Fransmännen vet åtminstone hur man protesterar.  Hollande, han är väl knappast sämre än Löfvén.


3 kommentarer:

  1. Undrar om det är Svenska kustbevakningens "Poseidon" som plockar upp dessa "migranter" från medelhavet.
    Stefan H

    SvaraRadera
  2. Med stolthet berättas att Poseidon hitintills har fört 3 539 individer till Italien. Vilken slutdestination dessa har kan man bara spekulera i, men en inte alltför vild gissning så ligger sverige bra till för dessa personer. England och Tyskland är väl också med och får sin beskärda del.
    Fler svenska fartyg och flyg lär visst förberedas för att skickas ner, så att vi kan få hit fler av dessa människor som ska "rädda" vårt arma land.
    Vore det inte "bättre och humanare" att segla och flyga hit dem direkt?
    Så slipper de att kämpa sej igenom ett farofyllt Europa på sin väg hit?

    Ingen ansvarig tänker tydligen ens tanken att sätta iland dem där de kom ifrån. Nej, alla ska hit, allt annat är rasism och främlingsfientlighet etc.
    Konsekvensanalyser och logik lyser med sin frånvaro.

    Skogis.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med Stefan H och Skogis; varför skall svenska fartyg rädda livet på flyktingar? De har ju själva satt sig i situationen.

    SvaraRadera