fredag 26 juni 2015

"Svenskarna släpper inte in oss. Vi får inte vara med, gnällellignäll."



Mohamed Omar äger. Läs hela krönikan i Det Goda Samhället:

-"På midsommarafton publicerade poeten Daniel Boyacioglu en artikel på SVT Opinion: ”Vart ligger det här landet?” om sin ökade känsla av utanförskap inför denna högtid. Man förväntas känna med honom för att han under sitt 33-åriga liv bara blivit bjuden till folks lantställen två gånger. Svenskar vill inte umgås med invandrare, menar han.
Men han glömmer att nämna invandrarnas ansvar. Det är ju trots allt invandrarna som i de allra flesta fall har gjort ett aktivt val att komma till Sverige. Om de inte har hämtats hit förstås. Har man flytt från krig och söker en fristad kan man ta sig till närmaste land där fred råder, men istället fortsätter många hela vägen till det nordliga Sverige. Det tyder på att man söker något annat, kanske något mer, än fred.

------
Min erfarenhet är att det i vissa fall är invandrare som undviker svenskar. I moskén har jag fått höra att den svenska kulturen är underlägsen och till och med destruktiv. Jag har fått höra att man som muslim ska akta sig för att komma svenskar för nära eftersom de kan leda en vilse. Jag har fått höra att föräldrarna har ett ansvar att skydda sina barn från svensk kultur. Dessa åsikter finns och är också ett hinder för integrationen som man behöver prata om."

3 kommentarer:

  1. Många invandrare gör mycket gott i vårt samhälle.
    Det verkar dock som om del människor som kommer hit utvandrat från gnällsamhällen.Ingenting e bra,för lite bidrag,dåliga bostäder ingen som roar å underhåller dem.Vill inte leva efter våra lagar nä deras lagar ska gälla.Våra kvinnor kallas horor å e allmänt lovligt byte för vissa invandrare.87án sjunger med i gnällkören.
    Jag e så trött på allt som har med invandrare å invandring att göra,så jag sk.... i dem helt å hållet.Jag avskärmar mig å låtsas leva i en annan värld,den utan islam å fan å hans mormor.
    Adjö

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns som om jag skulle vilja göra precis det. Men hur gör man?
      Jag HATAR alla människor som flyr till Sverige, plockar lystet russinen, och dissar oss svenskar och vad vi står för.

      Radera
  2. Är också så trött på eländet, tiggare och brottslingar som kommit in i landet. Har lärt mig av erfarenhet att flertalet invandrare vill bara umgås med varandra, tittar inte på svenskarna utan går förbi med död blick.
    Moskeerna besöks och där blir folk fullmatade om hur livet ska levas enligt koranen. Varför komma till Europa och hata oss för vårt levnadssätt.

    SvaraRadera