måndag 15 juni 2015

Det mest förnuftsvidriga sydsvenskan nånsin har gjort.



Och det säger inte lite.
Men sydsvenskan har alltså bekostat skrivarna Jens Mikkelsen och Hussein el-Alawi en resa från Malmös arabslum till Marockos arabslum, för att visa föräldrarna sina väl valda delar av den förkortade och rått vinklade filmen på en 9-årig (?) flyktingpojke i en våldsam kamp på Malmö C. 

Syftet sydsvenskan?

Mamman och alla syskonen gråter när de får se sydsvenskans nätversion där i sitt skjul. De tror att Amin rymt till Sverige "för att lyfta dem ur fattigdom".......

 Pappans ögon tåras: – Jag kan inte göra något. Men jag förstår inte... Om han har det så dåligt, varför envisas han då med att vara där? 

Eller hur.



4 kommentarer:

  1. ABSURDUM!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Ingen ska försöka inbilla mig att hundratals barn i ett strikt klansamhälle rymmer till Sverige på eget bevåg.

    SvaraRadera
  3. Tror inte många svenskar verkligen har en aning om,hur det ter sig ute i vida världen.Hur många gånger har jag inte fått förklara för många vänner och bekanta,vad det innebär att resa till arabländer.
    Att som naiv svensk bege sig till dessa länder i 3:e världen innebär, att man måste titta sig noga kring,och undviker vissa områden....
    Nu gäller detta förstås även länder som Brasilien och alla jordens större städer (inkl. våra s.k. västerländska)
    Marocko har jag inte besökt sedan mina unga år.Redan på den tiden varnades man för,att beträda arabkvarteren ( Casbahn),då där rådde samma anarki som vi idag upplever i Absurdistan.

    SvaraRadera
  4. Krokodiltårar framför kameran över ett barn som föräldrarna ser ut att ha släppt all kontroll över. Snyggt sydsvenskan.

    SvaraRadera