fredag 29 maj 2015

Sossarnas interna moral äcklar mig.


OK drivs och ägs av nära en miljon svenskar som har ett OK-kort. Grattis.

Bolaget är liksom KF, Coop, och Fonus en del av den kooperativa rörelsen.
Aktiva medlemmar kan vare sig kan räkna med ”en fet bonus” eller en ”gyllene fallskärm”.

– Vi har god etik, vi äger tillsammans och varje medlem har en röst, säger styrelseordförande Ines Uusmann. 

Men OKQ8:s tidigare vd Göran Lindblå har fått ett guldkantat pensionsavtal på närmare 65 miljoner kronor i pension om han blir 85 år.

 Men värst av allt är bolagstyrelseordförandens Uusmans människosyn: – Vi vill ju inte att vår vd ska bli fattigpensionär. 

Eller hur. 

Men vårt minne är långt. Uusman har alltid varit bad news. Varför finns hon fortfarande i våra liv, detta kompakta stycke skamfläck.


KOVÄNDNINGENKommunikationsminister Ines Uusmann tog hjälp av lobbyisten Lars Thalén inför regeringens beslut att övertäckningen av Estonia skulle avbrytas. Thaléns råd kostade skattebetalarna 35000 kronor.

Uusmann bytte åsikt för 35 000
Ministern betalade Thaléns man för att slippa skandalen 

13 kommentarer:

  1. Förunderligt att hela socialdemokratin består av grova lögner, korruption, svikna löften, miljoner i fallskärmar....samma som i FIFA och Monsieur Sepp Blatter och f.d. partiledaren som blev godsägare.!!
    Stefan H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den största hyklaren heter Margareta Winberg som satt i regeringen och ville stoppa ombildningen av allmännyttan till bostadsrätter,samtidigt som hennes egen bostad uppe på östermalm ombildades till en bostadsrätt som hon sålde 5 år senare med mångmiljon vinst.

      Radera
  2. Och lik förbannat kommunicerar vi ju i detta nu med hjälp av den där
    Flugan, Internet...

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
    Svar
    1. 1957 var den socialdemokratiska slogan..."gärna medalj, men först en rejäl pension" ingen trodde då att det gällde riksdags män/kvinnor, chefer inom kooperativa (socialdemokratiska) företag, generaldirektörer mm...lögnerna började redan då !!
      Stefan H

      Radera
  3. Är det ingen här som följt hur COOP delat ut avgångsvederlag till sina VD:ar?
    Lindbl*s pension är ingen ovanlighet!
    En av COOPs fd VD fick ett avgångsvederlag i samma storleksprdning som det årets förlust för COOP..
    Sossar KAN inte hantera pengar. Ett axiom, ett obestridligt faktum..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sossar kan framförallt inte hantera andras pengar. De sneglar konstant på näringslivet med hatiska och kritiska ögon, beter sig sen precis likadant.

      Radera
    2. Det är alltid lätt att göra av med andras pengar.

      Radera
  4. tack o lov är det fortfarande möjligt att handla var man vill. Föda nomenklaturan hör ju socialismen/kommunismen till.
    Annana

    SvaraRadera
  5. Denna megära uttalar sig ytterst kränkande om svenska fattigpensionärer.Hon har mage att säga att vi "får" en ganska så stor summa av staten och större blir den om vi lever längre.
    Vi FÅR ingenting.Vi har under 40-40 år betalat in summor som är skyhöga mot det vi uppbär som pensionärer.
    sanningen är att det vi erhåller tillbaka är beskuret av världshistoriens största stölder som begåtts av politiker som Göran Persson och Bosse Ringholm ,har resulterat i det att en stor del av det svenska pensionärskollektivet har degraderats till en liv i armod efter dessa stölder.Dessa fortsätter att tömma våra pensionsfonder och som kommer att göra kommande generationers pensionärer till tiggande trashankar,om inte den vansinniga invandringspolitiken stoppas en gång för alla.
    Om inte så hoppas jag att dom det gäller tågar in i Riksdagen och gör rent hus!!!
    Katinka Glahd.

    SvaraRadera
  6. Bra rutet, Katinka! Pensionärerna borde vara fly förbannade över detta svek och mycket annat felaktigt som drabbar just dem i dagens Sverige.
    Hoppas opinionssiffrorna fortsätter som tidigare så är SD största partiet innan nästa val.

    SvaraRadera
  7. Det är ett allmänt hånfullt omdöme många sossar slänger sig med,när det gäller låga pensioner.Sossarna är nu nomenklaturan i samhället & föraktar dessa fattigpensionärer.Själv berikar de sig med våra skattekronor utan skämmas.Många avdankade sossepampar driver företag som utnyttjar EU pengar för att dryga ut sina egna pensioner.Inte konstigt att röda sossepartiet krymper.
    Upp till kamp mot nomenklaturan

    SvaraRadera