måndag 25 maj 2015

När man skitit i det stora blå-gula skåpet som Löfvén gjort -




haters gonna hate back.


"Grattis Måns!", skrev Stefan Löfven i en Facebookstatus efter segern i Eurovision.. 

Det är ofattbart att en maktperson som ruinerat landet på demokrati och välfärd, svikít i vartenda vallöfte och ljugit sig ur all kritik, ska försöka framträda som en storsint och folklig landsfader i nöjessammanhang. Det är så övermaga och så dömt att misslyckas. Ungefär som när diktatorer är ute och klappar små barn på huvudet. Har Löfvén ingen susning om hur han fullkomligt destruerat och trampat sönder folkets tillit. Hur han och hans regering har givit politikerföraktet ett otvättbart tryne.

 SvD skriver att statsministerns kommentarfält snabbt fylldes av hatfulla och "främlingsfientliga" inlägg, som "Hela Europa också? Räcker det inte med att vi välkomnat hela Mellanöstern och halva Afrika?". Inte så främlingsfientligt, mera förankrat i den verklighet landets folk tvingas leva i. 

Enligt Marie Grusell, "medieforskare" vid Göteborgs universitet, plockar sociala medier ofta fram det dåliga i människan, kommentarerna om "tiggare framför Coop" och "de är redan och jobbar i din stuga", de speglar den politiska anda som råder just nu. 

Hon har fel, det är inte sociala medier. Det är allt för enkelt, att som utsatta maktmissbrukare skylla sinafiaskon på "sociala medier". Nä. 

 Det är det dagens politiker som plockar fram det dåliga i människan, och kommentarerna speglar tydligt den frustration, hopplöshet, förtvivlan och maktlöshet som de skapat.

1 kommentar:

  1. Bättre än Grönköpings veckoblad: http://ingangsvarden.blogspot.se/2015/05/tio-sma-valloften.html

    SvaraRadera