fredag 29 maj 2015

Erik Erfors krönika är riktigt, riktigt rolig.

delar av expressens ocensurerade version på Löféns tal till kongressen: 

-"Partivänner,
Tre saker:
För det första vill jag hälsa er välkomna till Västerås. Självfallet.
För det andra vill jag be om ursäkt för att jag är tre timmar försenad. Fridolin krävde att jag skulle ta tåget för att visa regeringens gröna profil, men vi blev stående i Kalhäll. Jag har därför beslutat att utse en nationell samordnare för järnvägen - en tågkansler. Kristian Luuk från På spåret får uppdraget. Det är ett program som jag och Ulla brukar titta på.
(APPLÅDER)

Vi har samlats här i Västerås för att prata om jobben. Vi måste prata mer om jobben, jobben, jobben för att de ska bli verklighet. Vid min sida har jag arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, hon har, partivänner, en fantastisk förmåga att prata om jobben, jobben, jobben! Samarbetsregeringens mål är att Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020. Självfallet. Men det räcker inte. Nu höjer vi ambitionsnivån och utvecklar jobbmålet till att ha universums lägsta arbetslöshet år 2030.

(APPLÅDER)
Partivänner,
Vi ska inte bry oss om opinionsmätningarna i högermedierna. Vi har tvingats regera på en borgerlig politik och jag har varit tvungen hålla ordning på Romson och Fridolin. Miljöpartiets problem smittar över på oss. Som jag brukar säga: Efter regn kommer solsken. När jag är ute och reser i landet kände jag ett enormt folkligt stöd från 13 pensionärer i partiföreningen i Kalix.
Jag vill säga fem saker:
För det första. Vi har en målsättning att under de tre kommande åren att satsa, 50, 30, 40 miljarder på jobben. Nej, jag menar 30, 40 och 27. Låt mig vara väldigt tydlig: Det ska vara 40, 27, 50. Jag upprepar: 30, 27 och 40 miljarder för full sysselsättning! ´"

Löfvéns framtid är i stå-upp-världen.

1 kommentar:

  1. Inte ens i stå-upp-världen, skulle denne lille nolla göra succé.
    Chaplin...

    SvaraRadera