lördag 25 april 2015

Till DIG som ger tiggare! Bo Sjögren säger precis allt vad jag känner i HD.



Ett utdrag ur en insändare som borde spikas upp på varenda affär som invaderats av EUtiggare. Läs hela!

-"Finns det ens något exempel där tiggeri bidragit till att lyfta någon ur fattigdom? Som företeelse tycker jag tiggeriet är förfärligt och kan inte förstå att vi i Sverige accepterar och medverkar till denna form av egenförnedring. Det är vare sig humant eller respektfullt.
Jag vill inte att den kommunalskatt jag betalar ska användas för att understödja sådan verksamhet. Det är inte för detta jag har arbetat och betalt skatt för, i över 50 år. 

Däremot skäms jag över att en ensam 97-årig kvinna med dålig syn och balans, i Sverige 2015, av sin kommun tvingas gå till förvaltningsrätten för att få sin rätt till särskilt boende prövad. Det kunde vi väl ändå ha besparat henne. Det inte bara skaver, det svider. Det har jag inte heller arbetat och betalt skatt för, i över 50 år.
Bo Sjögren

Ett gott huvud och ett gott hjärta är en formidabel kombination, och det har Bo Sjöberg. Men inte svenska politiker, journalister och dumdumma godhetsknarkarfolk.

5 kommentarer:

  1. Jag kan skriva under på varje stavelse och har framfört liknande budskap till den lokala Frikyrkans godhetsknarkare och Ica handlaren mitt i byn här i Småland. Förståelsen är noll. Här ska hjälpas!!! Detta trots alla tydliga tecken på organiserat tiggari. Flatheten godheten och någonannanismen är så utbredd i vårt land. Vad hände? När? Varför?

    Peter Dahl

    SvaraRadera
  2. Jag kan skriva under på varje stavelse och har framfört liknande budskap till den lokala Frikyrkans godhetsknarkare och Ica handlaren mitt i byn här i Småland. Förståelsen är noll. Här ska hjälpas!!! Detta trots alla tydliga tecken på organiserat tiggari. Flatheten godheten och någonannanismen är så utbredd i vårt land. Vad hände? När? Varför?

    Peter Dahl

    SvaraRadera
  3. Nåt har hänt med kommentarerna, förstår inte varför det blir två hela tiden.... Måste undersöka, fast google är MYCKET svårkontaktbara.
    Hursom, jag skriver också under på varje stavelse, och önskar precis som du, att jag kunde begripa vad det är för fel på de flata människorna. Jag skulle behöva förstå.

    SvaraRadera
  4. I Rumänien betalar man bara 10% skatt och deras rika människor är ännu rikare än våra här när de betalar så liten skatt. Och vi måste hjälpa deras fattiga, vi som betalar 30-50 % skatt. Jag vet inte vad tänker våra politiker, eller kanske inte tänker alls.

    SvaraRadera
  5. Bo Sjögren du skriver så kloka ord.
    Tusen tack.
    Hundraåringen

    SvaraRadera