söndag 29 mars 2015

SVTs "tittarservice."


Skavlan
Program

- "Så oförskämd Skavlan var mot sin gäst Jimmie Åkesson. Vad gick det ut på? Så bemöter man väl inte sina gäster."

Skrivet av Bettan 

BESVARAD AV SVT
"Hej,
Vi har, som du sett, fått många frågor och synpunkter på intervjun av Jimmie Åkesson i Skavlan i fredags. Det är bra, vi behöver veta hur våra program tas emot.
I vårt sändningstillstånd ges SVT uppgiften att spegla samhället vi lever i. Det står även tydligt inskrivet i tillståndet att vi har en skyldighet att kommentera och kritiskt granska vår omvärld. När Jimmie Åkesson väljer att delta intervjuprogrammet Skavlan så görs det på de premisserna, precis som för alla andra som deltar i våra program.
I intervjun i Skavlan i fredags gavs Åkesson tid att reflektera kring den sjukskrivning han avslutar men också kring den politik han för. Han fick undrande frågor och han fick kritiska frågor. Och, han fick gott om utrymme att beskriva hur han mår samt förklara och försvara sina åsikter."

SVT kallar sig för "tittarservice" och nonchalerar två länders uppriktiga oro och förtvivlan över hatmobbing i ett "nöjes"program, genom att svara på kritiken med ett "goddag Yxskaft-svar".  Följ de upprörda kommentarerna här: Sabina RasiwalaKommunikationsdirektör SVT

Ingrid
Ingrid
Tittarservice
Idag 14.04

10 kommentarer:

  1. Sabina i brevet säger om jag tolkar det rätt: " Vi hör vad Du säger , men det sk-er vi i"....

    SvaraRadera
  2. Kommunkationsdirektören och jag har uppenbarligen inte tittat på samma program.
    "Och, han fick gott om utrymme att beskriva hur han mår samt förklara och försvara sina åsikter".
    J.Å fick lite utrymme att beskriva hur han mår. I avsikt att få honom att slappna av och att om möjligt få mer tillit till intervjuaren.
    Men något utrymme att försvara och förklara sina och partiets åsikter och avsikter, det såg i alla fall inte jag till. Däremot såg jag oförskämdheten och den nästan helt öppna fientligheten mycket tydligt.
    Till ytterlighet skamligt beteende och det sista program jag ser av denne Skavlan.
    Ett minst lika skamligt beteende från SVT:s sida, men där är man mer van. Från detta s.k. politiskt oberoende företag förväntar man sej alltid det värsta i politiskt hänseende. Politiskt korrekthet, eller genuskorrekt arbetssätt genomsyrar väl allt sveriges radio och tv sänder ut.
    Kim Jong-un applåderar men är nog mest avundsjuk på den lyckade indoktrineringen som försiggår i det här snart förlorade landet.

    Skogis.

    SvaraRadera
  3. Hoppas verkligen att vi alla står fast vid bojkotten, ingen ska få komma undan med detta vedervärdiga personhat och denna förnedring. Inte ens SVT - vägra licens! Och de som satt och lydigt skrattade och applåderade i studion, jag önska er mardrömmar för resten av era liv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

      Radera
  4. Jag tror personligen att vara makthavare upplever en större panik för SD vad vi kan överhuvudtaget föreställa oss. Var maktelit har en mycket lag kapacitet när det gäller intelligens och ansvar men sa mycket begriper de att svenska folket kan inte manipuleras, tystas längre. Vad SD representerar är just folkets krav för en ansvarsfull Politik som räddar den "sjunkande skeppet" Sverige. Sa visst är de ett hot mot den styrande makten.......Jag gissar att de är mer rädda vad vi är.....Deras arrogans vittnar just om detta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Anonym här slog du huvudet på spiken.
      Dom är inte bara rädda utan också skräckslagna och måste
      skälla som fähundar, trots att effekten blir det motsatta.
      Mobbandet har pågått i flera år och hut går hem som man brukar säga. Dom duktiga o välutbildade i SD går inte av för hackor.Andra politiker framstår som töntar i den sinande ladan.

      Radera
  5. Vi som levt under kommunismen, då sossarna styrde landet vet vilket åsiktsförtryck som härskade i Sverige då.Röda underhållare i radio & tv,ute på arbetsplatserna styrde röda facket,man trodde att det skulle försvinna när "muren" föll.Icke då,i dag är det än värre!Rödgardisterna växer å frodas.Det gäller att vara stark å stå på sig,när de röda jävlarna sticker upp sitt fula tryne.Låt bli att betala tv licensen.Det finns ändå ingenting av värde som sänds på dumburken.
    Alma Cogan

    SvaraRadera
  6. Skavlans bemötande av kritiken, ursäktar varken hatet i sättet att intervjua, eller hatet och ilskan i hans svarta ögon. Vi kan aldrig acceptera politisk förföljelse i en demokrati. Kritik är konstruktiv, och har inget med 10-15 år gammal ryktesspridning att göra.

    SvaraRadera
  7. Har inte betalat licens för att se vedervärdiga mobbare.
    Bara hornen fattades.
    Lars Wilks borde ta fram målarpenseln och måla en fähund.

    SvaraRadera