tisdag 17 mars 2015

Je suis Zlatan.

Zlatan kan dra?!? För att han kallat Frankrike för ett skitland??

Vad hände med yttrandefriheten? Jag hade uppfattningen att Frankrike efter Charlie Hebdo var stora försvarare av allas rätt att fritt uttrycka sig, och att man inte skulle bli körd på dörren för en ilsken svordom. Eller gäller den mänskliga rättigheten bara när det passar Frankrikes agenda. 

Om inte det är hyckleri, då vet inte jag - get Real France: Merde alors!

7 kommentarer:

  1. Till Sverige
    Yttrandefrihet finns inte till för att du ska få säga i förväg godkända åsikter och smicker....yttrandefrihet finns till så att du kan få säga vad f-n du vill...alternativet är diktatur...!!
    Stefan H

    SvaraRadera
  2. Jo, själv har jag mer än en gång, de senaste decennierna, refererat till mitt fadersland med samma S-ord. Och det har sannerligen sina förklaringar.

    SvaraRadera
  3. Nå ja, vi tycker också att invandrare som kallar Sverige för skitland ska åka till nåt bättre eller hem. Varför får man inte säga till sån som Zlatan likadant? Men ja, allt handlar om pengar, var de får mest med minst ansträngning, här som där.

    SvaraRadera
  4. Nja, det har jag aldrig hört, däremot mördare, gängvåldtäktsmän och IS-slaktare. Och det är skillnad. Men de lär aldrig ens hotas av utvisning.

    SvaraRadera
  5. Yttrandefriheten gäller även de som sagt att Zlatan kan åka vidare/hem/wherever...trodde jag (som aaaaaaaaaalltid håller med Carina) Något sportsmannapris lär den mannen inte bli aktuell för iaf....

    /HellBoy

    SvaraRadera
  6. Du hsr rätt som vanligt! Och en gris blir inte mindre gris för att han blir en galt. Men le Pens uttalande kan kännas lite överilat, när landet är fullt av jihadister, och kan vara ett självmål på motståndarna. Men rätt att säga det, javisst. Kram på dig!

    SvaraRadera