söndag 1 mars 2015

ISIS - män som hatar kvinnor mest.



Jenny Nordberg, SvD: De som hatar kvinnor allra mest, är de som hotar världsfreden.
Flickor och kvinnor ställdes upp på rad för att bedömas. De vackra skildes från de fula. De vackra skulle tvångskonverteras och säljas till äldre män. De övriga var det fritt fram för vem som helst att våldta. 
 Fundamentalister har alltid hyst ett alldeles särskilt hat mot kvinnor.
Vi har chockats av halshuggningar, men IS har också låtit oss veta att kvinnor våldtas, stenas, torteras, binds fast vid träd och misshandlas. De kvinnor som väljs ut som hustrur åt krigare, för en mer permanent form av våldtäkt, ska täckas från topp till tå och hållas inomhus. 

Ju starkare hederskultur, desto viktigare att förnedra fiendens kvinnor så mycket det går. Det är den allra råaste formen av ett patriarkat à la IS – att kvinnor bara finns till för att föda nya krigare, men i övrigt inte behövs i samhället. 

Läs hela Jenny Nordbergs krönika, och fundera sen på var och när och hur omvärldens kamp mot denna grymma apartheid kommer att inledas. Inte ens de förtryckta svarta i Sydafrika tvingades leva totalt instängda i heltäckande tält, utnyttjas som allahs sexslavar och säljas till högstbetalande. Och nu har vi 2015.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar