onsdag 4 mars 2015

Allbrightstiftelsens Amanda Lundeteg verkar lika rasfixerad som Hitler.


Två kvällar i rad har statsTV propagerat för Allbrights VD Amanda Lundetegs järnhårda linje om ökat mångfald i börsstyrelser. Amanda Lundeteg tycker det är uruselt att av 90 styrelseledamöter i de tio största bolagen är endast 11 av utomeuropeisk härkomst: 9 amerikaner och 2 australiensare. 

Ingen reflektion kring kompetensen bland de styrelseledamöterna, utan enbart fokus på att de var "vita" i huden. Amanda Lundeteg tycks helt besatt av att dela in människor efter hudfärg. Kunskap, erfarenhet, värderingar, testresultat och annat får stå tillbaka för kön, utseende, bakgrund och gener.  

Ett exempel: H&M har, trots brist på etniskt mångfald i toppen ökat sin försäljning från 110 miljarder till 151 miljarder, på fyra år. På 7 år har omsättningen dubblerats och under 2013 gjordes 70 miljoner kr i rörelsevinst  -  per dag. Bolaget är i dag värt 600 miljarder SEK. Men Amanda Lundeteg envisas med att motsatsen till mångfald är enfald.  Dvs människor av annan hudfärg hade lyckats bättre med H&M

Idag skriver DN om flyktingar som aldrig kommer in i arbete och bort från att försörjas av oss andra, och så har vi IS som rekryterar invandrare som aldrig förr i svenska moskéer. Då känns förföljelsen och den  järnhårda kampen mot vita i bolsagsstyrelserna enbart vedervärdig, extremt hotande och olycksbådande.

Själv väljer jag att se individer istället för ras.


SVT

1 kommentar:

  1. Tja, vi bor i Sverige med enfaldiga politiker, nu börjar förföljandet
    av oss som byggt landet och det har inget med blått, rött eller nån annan färg att göra. Däremot hårt arbete och intelligens.
    Utombys är speciellt duktiga åsiktsåsnor.Gäsp.....

    SvaraRadera