söndag 1 februari 2015

Lägg ner mobilen nu!


Och var närvarande i nuet!I Danmark har man gått så långt att krögarna på restaurangerna ropar upp:- Lägg ner mobilen!

Smartphones har blivit en stor del av restaurangbesöken, det ska tas bilder av maten och läggas ut på FB och instagram, det måste kollas in nyheter och socialamedier, helst innan man sätter gaffeln i biffen. Men det gör att vi glömmer att njuta av maten och att maten hinner bli kall.
Det är ett fördärv för hela den goda upplevelsen på restaurang, det anser kockarna som stått och lagt ner själ och hjärta i matlagningen:

- "Det är fruktansvärt irriterande, när man kostar på sig att gå ut och äta så är det för upplevelsen och samvaron, och som med alla upplevelser krävs det NÄRVARO. Man är inte närvarande om man sitter på en romantisk middag och trycker på sin smartphone. Det är en skam, vi upplever ofta par som sitter med handen under bordet genom hela måltiden - på sina mobiler.
Det blå ljuset från skärmen är ett fattigt liv. " 


3 kommentarer:

  1. Har till Apples och andra tillverkares glädje (med åren),blivit till en akut svår sjukdom....

    SvaraRadera
  2. Värre än heroin. Tycker krögarna i Danmark gör rätt! Dags att ryta till och väcka folk!

    SvaraRadera
  3. Denna plåga upptäckte jag när dessa "handys" introducerades i Tyskland.Då inbillade jag mig att detta knappande,och eviga telefonerande hade med de dyra kostnader,som rådde för fast telefonabonnemang i landet.
    Hur ofta förvånades man inte av samtal i U-bahn och bussar,som inte gick att undvika..."Hallo var är du ? Jag passerar just Wedding...Aha,ja då ses vi..Hej då" !
    Men det var ju i början av 90-talet,och förhållandevis ringa antal, jämfört med dagens epidemi... :)

    SvaraRadera