onsdag 25 februari 2015

Diskborsten till heders!



Diskborsten ser ut att vara ett effektivt vapen mot allergier. Barn i familjer som inte använder diskmaskin, blir allt mera sällan allergiska.

Diskar du för hand får du inte glas, tallrikar och bestick så rena som de blir i diskmaskinen. Och detta är faktiskt en bra sak, för fler bakterier tycks stärka barnens immunapparat, säger svenska forskare.

3 kommentarer:

  1. Har alltid påpekat detta. Men man ska inte ge småbarnsmammor (föräldrar) skuldkänslor, de gör så gott de kan. Eller? På 50-talet var de inte många med allergier: man diskade i balja och om man hade småbarn våttorkade man golven varje dag. Nu diskar maskinen all sterilt och ungarna kryper i dammet på golvet. Lite damm skadar inte säger folk men det gör det verkligen.

    SvaraRadera
  2. Man skakade också lakanen ute varje dag innan man bäddade sängarna. Vem gör sånt nu? Utan ligger veckovis bland kvalsterna och mår bra??

    SvaraRadera
  3. "Kliniskt rent" kommer att behöva omprövas. Minns när jag var liten och sjuk, hur jag tvingades ut ur rummet till soffan under filten,för det skulle vädras ut i barnkammaren. Sängkläder ut, golv skuras, innan man febrig och yr fick krypa ner i svala lakan. Håller med, vem gör så?

    SvaraRadera